Last news in Fakti

23 Април, 2024 05:27 1 588 8

Али Ахмети нападна Мицкоски: Не е управлявал държавата нито ден

  • северна македония-
  • али ахмети-
  • християн мицкоски

Той не трябваше да започва битка с мен, заяви председателят на най-голямата албанска партия ДСИ

Али Ахмети нападна Мицкоски: Не е управлявал държавата нито ден - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Размяната на реплики между председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски и председателят на най-голямата албанска партия ДСИ Али Ахмети продължи и в последния ден от предизборната кампания за президентските избори в Северна Македония, които ще се произведат в сряда, предаде БТА.

По време на митингите Мицкоски призоваваше да се гласува за ВМРО-ДПМНЕ, а ДСИ да бъде изпратена в опозиция, свързваше партията с корупция и престъпност и твърдеше, че не СДСМ, а ДСИ е управлявала страната.

На митинга в центъра на Скопие вчера Ахмети се обърна към него с препоръка "да си подбира думите”, защото „крепостта се гради камък по камък, а белята започва от думите”.

Днес, на митинг в Щип Мицкоски заяви, че „подобни атаки са израз на нервност, израз на паника и страх”, защото Ахмети знае, че ще загуби изборите, а ВМРО-ДПМНЕ призовава албанската опозиция „за обединение срещу тази власт”, защото „държавата е отвлечена от ДСИ, а главен съучастник е СДСМ”

„Мицкоски не трябваше да започва тази битка с мен, защото не може да я завърши. Не съм го провокирал, казах истината, че той нито ден не е бил начело на държавата. Седем години е в опозиция и не знае как се управлява държавата, не знае как се изграждат институциите. Ние носим отговорността да управляваме държавата, носим отговорността да няма междуетнически различия. Хората решават и това не е обида към Християн Мицкоски, а съвет от човек, който има 22-годишен опит в политическия организационен живот и управлението на държавата”, казва Али Ахмети в интервю за ТВ 21 в понеделник вечерта.

Попитан за днешното изявление на президента на ВМРО-ДПМНЕ, че Ахмети „ще се пенсионира” след изборите, лидерът на ДСИ казва, че не Мицкоски, а гражданите решават това.

„Ние сме в състезание и състезанието ще определи кой къде ще бъде. Нека напомня на Християн Мицкоски, че съм пенсионирал девет политици като него... Добре е, да не избързва с тези твърдения...“, казва Ахмети, цитиран от медиите в Северна Македония.

Според него най-големите политически партии трябва да носят и най-голяма отговорност и да поемат инициативата, за да сплотят гражданите.

Първият тур на президентските избори в Северна Македония ще се проведат на 24 април, но предизборната кампания за парламентарните избори на 8 май, които ще се проведат заедно с втория тур на президентските избори в страната продължава.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хммм

    9 2 Отговор
    Албанецът тръгна да ръфа месо от македонеца.
  • 2 Плъха

    15 0 Отговор
    Като не признават че са българи , сега Алито ще ги командва. 6 века назад.
  • 3 Тоя мицкоСки

    11 1 Отговор
    Е долен помияр, едно от прокситата на режима на милошевич и на югослужбите, това казва всичко
  • 4 Не знам

    10 0 Отговор
    Какво против имат срещу Българсия език и Българското малцинство защото,скоро там ще се говори и пише на Албански…
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 българин

    6 2 Отговор
    И в Македония мюслит@т@ искат да управляват и командват. Трябва да бъдат изгонени от целият Балкански полуостров. Да си ходят в анадола.

    Коментиран от #7

  • 7 Такааа

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "българин":

    Ха ха ха хаааааа и с какво ще ги изгониш
  • 8 Лена

    0 0 Отговор
    🍓 Г­о­­р­е­­­щ­­­и­­ ­­м­­о­м­и­­ч­­е­т­а­­ ­­­в­­­и ­­о­ч­а­­к­­в­­­а­­т 👉 ­­𝗡­­­­𝗨­­­𝟮­­𝟭­­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Новини по държави: