Last news in Fakti

23 Април, 2024 08:18 2 460 36

Съдебна война зад Океана! Прокурорите обвиниха Доналд Тръмп в чиста изборна измама

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • републиканска партия-
  • сторми даниълс-
  • демократическа партия-
  • джо байдън

Излагайки аргументите на защитата, адвокатът на Тръмп посочва, че клиентът му не е извършил никакви престъпления и че не е незаконно да се опитваш да влияеш на изборите

Съдебна война зад Океана! Прокурорите обвиниха Доналд Тръмп в чиста изборна измама - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Прокуратурата по делото срещу Доналд Тръмп за парите за мълчание обвинява предишния президент в престъпен заговор и прикриване на сексуален скандал преди президентските избори през 2016 г., но обвинението се опитва да "вдигне летвата". Прокурорите направиха опит да квалифицират деянията на Тръмп като "изборна измама", пише BBC.

"Това беше, чисто и просто, изборна измама", заявява един от прокурорите пред съдебните заседатели по време на встъпителните изявления по време на историческия процес в Ню Йорк.

Излагайки аргументите на защитата, адвокатът на Тръмп посочва, че клиентът му не е извършил никакви престъпления и че не е незаконно да се опитваш да влияеш на изборите.

"Той е невинен", добавя той.

Тръмп е обвинен, че се е опитал да прикрие плащане от 130 000 долара (240 148 лева) на порнозвездата Сторми Даниълс, преди да спечели надпреварата за Белия дом през 2016 г.

Той пледира невинен по 34 обвинения във фалшифициране на бизнес документи и отрича да е имал предполагаема сексуална връзка с г-жа Даниълс.

В началото на втората седмица от наказателния процес в Манхатън - първият в историята на САЩ срещу президент - всяка от страните изложи аргументите, които ще представи пред журито. Първият свидетел, издателят на таблоиди Дейвид Пекър, също е взел думата за кратко и ще продължи показанията си във вторник (23 април).

Прокурорът Матю Коланджело твърди, че Майкъл Коен, бивш адвокат и довереник на Тръмп, е работил заедно с главния финансов директор на Trump Organization Алън Вайселберг, за да "състави счетоводни документи" по указание на Тръмп и да скрие плащанията на пари за мълчание, които са от основно значение за делото.

Твърди се, че тези плащания са били извършени от Коен на г-жа Даниълс, чието истинско име е Стефани Клифърд, във връзка с твърдението ѝ, че е имала сексуален контакт с предишния президент. След това Тръмп е възстановил разходите на бившия си адвокат, въпреки че е обвинен в прикриване на плащанията.

Прокурорите твърдят, че схемата за разплащане с г-жа Даниълс е включвала фалшифициране на три вида документи - фактури, счетоводни записи и чекове.

Доналд Тръмп е заявил в бизнес документите си, че тези плащания са били "за правни услуги по силата на договор за хонорар" с Коен - заяви Коланджело пред журито.

"Това бяха лъжи", посочва прокурорът.

Най-важното обаче е, че той твърди, че Тръмп е бил мотивиран да предостави подкупа, така че избирателите да не научат за предполагаемата среща с г-жа Даниълс.

Прокурорите твърдят, че това прикриване трябва да се счита за намеса в изборите и представлява второто престъпление, което превръща обвинението за фалшифициране на бизнес документи в по-сериозно престъпление, вместо в по-ниско квалифицирано провинение.

Едно от доказателствата, на които те наблягат, е скандалният запис Access Hollywood, в който Тръмп се хвали пред телевизионния водещ Били Буш, че се е опитал да прави секс с омъжена жена.

Съдията разрешава на прокурорите да добавят към доказателствата препис от видеозаписа, но не и самия видеозапис. Ключовият момент за окръжната прокуратура е, че той показва как политическата кампания на Тръмп е изпаднала в паника през 2016 г., когато Washington Post за първи път съобщава за съществуването на записа.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    31 19 Отговор
    Тръмп ще спаси света.

    Коментиран от #22, #23

  • 2 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    13 29 Отговор
    Перушан има вид на по-голям престъпник от Деменцията...
  • 3 ТаУмВзе

    32 11 Отговор
    2ра Гражданска война за краварчето и тва е! Всяка империя се разпада отвътре.
  • 4 Някой

    39 13 Отговор
    Тези са луди!
    Нима някой в САЩ иска целият му личен живот да бъде изведен на показ преди избори? Само и само да не каже някой, че си повлиял на изборите.
    Ами предизборните изказвания? Те не влияят ли на изборите? Нима половината (ха-ха) поне да откровени лъжи?
    Направо е смешно как дълбоката държава в САЩ е изпаднала в паника от евентуално завръщане на Тръмп. И се бори с всякакви средства да предотврати това. Да де надяваме, че няма да успееш Тръмп ще бъде пак президент на САЩ. Колкото и малко да зависи политиката на страната от президента й.
  • 5 Госあ

    9 16 Отговор
    Боли ме за цирковете в дълбоката държава. На мен старчока ми е по забавен като заспива на речите си, говори с умрели и бърка географски понятия. Рижата само наглее и си придава важност, каквато няма.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ето, който ОЩЕ

    36 9 Отговор
    НЕ е.разбрал, ТОВА е "демокрацията"!
    На изборите излъгаха тези, които поставиха Деменцията на власт. В някои изборни райони бяха намерени хиляди изборни бюлетини, "попълнени" всичките ЗА Деменцията. НО се оказало, че това са американци с техните истински адреси, но отдавна починали! Някои от тях, преди повече от 150 години!!! Значи халшификаторите имат техни хора навсякъде по администрациите на страната! Но сега обвиняват Тръмп за това, което ТЕ направиха!
    Е, това си е супер демокрация!!!! Пълен абсурд!!!
  • 8 Слуга на дявола

    7 18 Отговор
    Тръмп е като Навални и Асандж мачаце да го пречупят ,кой казва че има демокрация

    Коментиран от #10

  • 9 При такова обвинение

    27 6 Отговор
    порнозвездата г-жа Даниълс не се ли явява съучастник на Тръмп,след като е приела тези 130 000 долара?
  • 10 Абе

    24 8 Отговор

    До коментар #8 от "Слуга на дявола":

    Момче.. Навални е терорист, Асандж е журналист, а Тръмп кандидат за президент. Три различни камиончета. Виж за демокрацията си прав.
  • 11 Знаещ

    10 13 Отговор
    За всяко обвинение към Тръмп, а те са повече он 30, се предвижда 4 години затвор.
  • 12 Мишел

    18 5 Отговор
    Излиза,че Русия правилно избра Байдън като най удобния за нея президент.
    С всички сили и средства, демократите в САЩ се борят да са тези, които ще заведат до пропастта и ще бутнат САЩ в нея.
  • 13 Тц тц тц

    18 5 Отговор
    С ала бала са откраднали изборите на Тръмп и понеже са минали метър после и тук в България са си сложили с ала бала марионетките на кристали Кирчо и Кокорчо преди войната.Някакви побъркани искат да правят световни войни,за да може да ни сложат за фюрер изкуствен интелект.Обединява ги дрогата.Все са едни такива надрусани...да се лекуват!Не им искаме войните и фюрерите!!!
  • 14 Анализатор

    9 14 Отговор
    Този човек има вид на роден идиот!
    Подобно на Путин, Ким и Си...

    Коментиран от #15, #24

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Сократ

    6 2 Отговор
    Дори у да вкарат Тръмп в затвора, пак може да бъде избран за президент. Такъв е закона. По интересно е дали ще доживее.
  • 17 Някой

    9 5 Отговор
    Престъпник (порноактрисата) изнудва за пари жертва (Тръмп). И вместо да съдят изнудвача престъпник и където едва ли е платил данъци на изнудените пари, те съдят жертвата. А корумпето Байдън не го закачат, дето през сина си прибира лични пари, за държавна подкрепа. Като главен прокурор на Украйна тръгна да разследва сина му Хънтър и го изхвърлиха. После ще ни говорят за правосъдие и корупция.
  • 18 Факти

    10 4 Отговор
    Давам ви едно обяснение веднага!Просто не искат Тръмп за президент!Защото краварите,оръжейното лоби зад което стои деменцията или скат войни!Както и вие ,нали така се издържате от платена пропаганда!
  • 19 флипп

    4 3 Отговор
    Но признайте си, че е адски смешно, да гледаме как комунистите завладяват ФАЩ.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Путин-Боклук

    3 3 Отговор
    Там за разлика от пе- де-Рас-сия - здравото семейство се счита за важен фактор за избора на президент. Ако жена ти и дъщерите ти те отсфирят - значи не си способен да управляваш семейството си.
    Те за това е измяма. Не че е нещо кой знае какво.
  • 22 Първия софиянец

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Тръмп е обичаният вожд на всички русофили!
  • 23 Нали

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Поздравления за Путин, който съумя да постави Тръмп за президент на САЩ и през цялото му управление го държа на къса сиджимка! Браво на руснаците!
  • 24 Така де

    3 5 Отговор

    До коментар #14 от "Анализатор":

    И този човек е бил президент на най-могъщата държава в света. Представяте ли си? При това избран с решаващата помощ на Путин!
  • 25 не може да бъде

    0 1 Отговор
    Без значение дали е виновен или невинен Тръмп,делата срещу него според мен /всъщност това казват много известни специалисти по въпроса и аз съм съгласен с тяхното мнение/ разголиха големите дефекти и слабости в американската правораздавателна система и по същество тя вече е компрометирана!?Тези дела май дадоха и смелост на критицити на системата да извадягт факти които до сега не са известни/или са били прикривани/-напр.че за последните 50-60години всеки девети осъден на смърт в САЩ е бил невинен и е осъден съвършено несправедливо/като -по-голямата част от осъдените са цветнокожи/ !?И сега изобщо не стои въпросът дали американската съдебна система е политизирана/подвластна на политиците/-въпросът е до каква степен тя е политизирана!?Делата срещу Тръмп може би ще нанесат няколкократно по-голяма вреда на правораздаването от позата ,която се търси в тези дела!?
  • 26 Таралеж

    1 2 Отговор
    Рижият мизерник тръмпо...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.