Last news in Fakti

28 Април, 2024 16:55 2 592 13

На тайна визита! Какво прави Илон Мъск в Китай?

  • илон мъск-
  • китай-
  • тесла-
  • старлинк

Посещението на Мъск в Китай не е оповестено публично, а източниците говориха при условие за анонимност, от „Тесла“ също засега няма коментар

На тайна визита! Какво прави Илон Мъск в Китай? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Собственикът на "Тесла", "Спейс Екс" и социалната платформа "Екс" Илон Мъск, който е един от най-богатите хора в света, пристигна днес в Китай, съобщиха служители от Пекин пред Китайската централна телевизия, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Този следобед изпълнителният директор на "Тесла" Илон Мъск пристигна в Пекин по покана на Китайския съвет за насърчаване на международната търговия ", съобщи Китайската централна телевизия.

Посещението не беше обявено предварително.

По-рано днес приложение за проследяване на полети показа, че частен самолет, който се свързва с Мъск, е кацнал в Пекин тази сутрин, а двама запознати източници съобщиха, че милиардерът е на изненадващо посещение в страната, която е вторият по големина пазар за автомобилите му, съобщи Ройтерс.

Според източниците Мъск ще се срещне с висши китайски държавни служители, с които ще обсъди внедряване на софтуер за пълно самостоятелно шофиране (ПСШ) и ще поиска одобрение за прехвърляне на данни, събрани в страната, за обучение по алгоритмите за технологиите за автономно шофиране.

От 2021 г. компанията „Тесла“ съхранява всички данни, събрани от автомобилите си, в Шанхай, както се изисква от китайските регулаторни органи, и не е прехвърлила нищо от тях в САЩ.

Производителят на американските електромобили внедри преди четири години ПСШ, най-независимата от човека версия на софтуера си за автопилот, но все още не го е направил достъпен в Китай, въпреки че клиентите настояват за него.

По-рано този месец в отговор на запитване в социалната платформа „Екс“ Мъск каза, че ще направи ПСШ достъпен за клиентите в Китай „много скоро“.

Местните китайски автопроизводители като "Спън" (Xpeng) се опитват да спечелят предимство пред „Тесла“, като внедрят подобен софтуер.

Посещението на Мъск в Китай не е оповестено публично, а източниците говориха при условие за анонимност. От „Тесла“ също засега няма коментар.

Пътуването се осъществява малко повече от седмица, след като бизнесменът се отказа от планирано посещение в Индия за среща с министър-председателя Нарендра Моди, извинявайки се на „много тежки задължения в „Тесла“.

Този месец компанията заяви, че ще съкрати 10% от работната си сила в световен мащаб, тъй като се бори с намаляващите продажби и засилващата се ценова война за електромобили, водена от китайски марки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    16 10 Отговор
    Човекът се чуди какво да прави. Акциите на Тесла падат като за световно.
    Ще омайва китайците, какво друго да прави.

    Коментиран от #6

  • 2 😆😆😆

    11 2 Отговор
    Промишлен шпионаж😉
    👏👏👏
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гацо

    4 11 Отговор
    Лавров го чека там да му лапа гривестио...

    Коментиран от #7

  • 6 име

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Ти си гледай паничката, че утре от посолството като внедрят изкуствен интелект за тролене по форумите и увисваш!

    Коментиран от #8

  • 7 „Пацо....”

    0 6 Отговор

    До коментар #5 от "Гацо":

    Че НА путинянк
    ис ВЕЧЕ олися..
  • 8 Русофил

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "име":

    Здравей автомате. В рузкото са внедрили само автомати с ниско качество.
    Няма денги - няма популярност, само безсмислени фрази или обидни квалификации
    могат да избълват автоматите.
  • 9 Явно

    3 0 Отговор
    Ще съкращава персонал
  • 10 Къпан пор

    1 0 Отговор
    Мъск ще продава Гига Шанхай на китайците.
  • 11 Кой безумник ще се качи

    2 0 Отговор
    безпилотен автомобил? След като автомобила му ще се движи на ДжиПиЕс и службите или политици ще имат отворена "вратичка" в софтуеръра , да решават дали автомобила, да е по платното или да полети в някоя пропаст.
    За пъкното проследяване дори няма нужда да споменавам.

    Няма такова нещо като "безпилотен автомобил" или AI(изкуствен интелект) Зад тези чудесии стоят реални хора, които съставят алгоритмите по свой образ и подобие! И под техен конрол!
    Тези автомобили са преназначени за "обикновените прости хорица" които да са под контрол. Не са за богоизбраните които само ще могат да карат независими автомобили и да ядат истинско месо, плодове и зеленчуци/а не модерните храни за масите/
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания