Last news in Fakti

11 Май, 2024 04:14 888 9

Разтуриха пропалестински лагери в няколко университета в САЩ, арестувани са десетки

  • арести-
  • палестина-
  • студенти-
  • сащ

В град Тусон полицията използва и сълзотворен газ

Разтуриха пропалестински лагери в няколко университета в САЩ, арестувани са десетки - 1
Снимка: YouTube

Полицията в САЩ арестува десетки души по време на разтурване на пропалестински протесни палаткови лагери в Университета на щата Пенсилвания, в Масачузетския технологичен институт и в Университета на щата Аризона, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

При разтурването на пропалестинския протестен лагер в Университета на щата Аризона в град Тусон полицията използва и сълзотворен газ.

Протестни лагери изникнаха из кампусите на университети в САЩ и Европа. В тях студентите призоваха университетите си да спрат да правят бизнес с Израел или с компании, които подкрепят войната на Израел в Газа.

Според статистика на Асошиейтед прес от 18 април насам в най-малко 75 учебни институции в САЩ е имало протести лагери. Близо 2900 души са били арестувани в 57 колежа и университети при разтурване на лагери или при протести, преминали в сблъсъци със силите на реда.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Друго си е

    16 4 Отговор
    Демокрацията, ей! То грижа за човека, то свобода, то равенство…
  • 2 Демократичен Сенатор

    12 3 Отговор
    Не допускайте чуждестранни студенти влезли с визи да устройват антисемтски и про-хамастски митинги и протести в мадърленд ! Екстрадирайте ги на часа (и не само това).

    Коментиран от #8

  • 3 Бай Лисан

    7 4 Отговор
    Тия вместо да бият дрогериите, бухат студентите? Това прогресивно ли е?
    Ако е така, жандармерията веднага да натръшка Американския университет и Библиотекарския!

    Коментиран от #4

  • 4 ха ха

    3 13 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Лисан":

    Ба, дрогериите... У нас книжарниците ли трябва да бухаме за промитите проруски мозъци?

    Коментиран от #5

  • 5 Бай Лисан

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "ха ха":

    Ти пък веднага се засегна на дрогерии...
    Да не смъркаш лепило?
    То, зер с тия келяви центове само това можеш да си позволиш...
    От ремонта ми остана една бака Ц200, обади ми се да ти я подаря, ще си имаш до Коледа
  • 6 Ццц

    6 1 Отговор
    Русия да се учи от САЩ на демокрация, човешки права и атлантически ценности. Човек трябва да може свободно да изразява мнението си като в САЩ, както четем, а не да живее в "диктатура", като в Русия. Само п отношението към протестиращите може да де види разликата, камо ли по друго! 🤣🤣🤣
  • 7 Интересно

    3 2 Отговор
    По време на погромите на БЛМ, властите не реагираха така остро и "ревностно" както сега. Защо ли? Това е страната на неограничените илюзии. Тотално лицемерие и гь0н суратлък.
  • 8 Ха ха ха ха

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Демократичен Сенатор":

    То антисемитизмът е на всяко гърне мерудия. Използва се като заклинание, оправдаващо всякакви престъпления, потискане на истината, саморазправа с противници и нагло искане на все повече привилегии. Като имаш в предвид, че претендентите в огромната си част не са семити, а хазари. А нема нужда! Да не са свещена крава?
  • 9 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ЗАКОН В САЩ ОПРЕДЕЛЯ , ЧЕ КОЙТО ТЕ НАПАДНЕ ДОМА ТИ МОЖЕШ ДА ГО УБИЕШ В ЗАЩИТА !!!!!! ЗАЩО ИМА ЖИВИ ПОЛИЦАИ НАХЛУЛИ В ДОМА НА СТУДЕНТИТЕ !?!?!?!?!? КОРЕЙСКИТЕ СТУДЕНТИ СЕ БИЕХА С ПОЛЮЦИИТЕ--- ЕДНАКВО ОБОРУДВАНИ И ВЪОРЪЖЕНИ / НЕ СЕ РАЗЛИЧАВАХА / !!!!!!!!!!!!!!!!!