Last news in Fakti

20 Май, 2024 21:33 2 309 64

Джо Байдън за ареста на Бенямин Нетаняху: Не може да има равно третиране на "Хамас" и Израел

  • международен наказателен съд-
  • хамас-
  • израел-
  • йоав галант-
  • джо байдън-
  • бенямин нетаняху

Държавният секретар Антъни Блинкън също разкритикува хода, повдигайки въпроси относно юрисдикцията на съда, както и неговия процес при подаване на това заявление

Джо Байдън за ареста на Бенямин Нетаняху: Не може да има равно третиране на "Хамас" и Израел - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Джо Байдън в понеделник осъди като възмутително заявлението на прокурора на Международния наказателен съд (МНС) Карим Хан за заповеди за арест на висши израелски служители, сред които и премиера Бенямин Нетаняху, съобщава "Ройтерс".

"Нека бъда ясен: каквото и да намеква този прокурор, няма равенство - никакво - между Израел и "Хамас". Ние винаги ще стоим до Израел срещу заплахите за неговата сигурност.", каза в изявлението си Байдън.

Държавният секретар Антъни Блинкън също разкритикува хода, повдигайки въпроси относно юрисдикцията на съда, както и неговия процес при подаване на това заявление. Той добави, че това може да застраши преговорите за постигане на сделка за заложници и прекратяване на огъня.

"По същество това решение не помага с нищо и може да застраши текущите усилия за постигане на споразумение за примирие, което да изведе заложниците и да увеличи хуманитарната помощ", каза Блинкън.

Блинкън каза, че Израел е готов да сътрудничи на съда. Прокурорът планираше да посети Израел още следващата седмица, но вместо обяви обвиненията си в телевизионния ефир.

"Тези и други обстоятелства поставят под въпрос легитимността и достоверността на това разследване", каза Блинкън.

Припомняме, че заповедите за арест на Нетаняху и Галант предизвикаха остро възмущение в Израел.

В понеделник министърът на външните работи на Израел заяви, че искането от прокурора на Международния наказателен съд за заповеди за арест на израелския премиер и министъра на отбраната е "скандално" и е равносилно на нападение срещу жертвите на нападението на Хамас на 7 октомври.

Хан поиска заповеди за арест на Нетаняху, Галант и трима лидери на палестинската въоръжена групировка "Хамас" за предполагаеми военни престъпления. Състав на досъдебното производство ще прецени дали доказателствата подкрепят искането му.

Външният министър Израел Кац каза, че е отворил специалнен отдел в рамките на външното министерство, за да противодейства на решението на прокурора на МНС.

"Възнамерявам да говоря с външните министри на водещи страни по света, за да ги призова да се противопоставят на решението на прокурора и да заявят, че дори и да бъдат издадени заповеди, те нямат намерение да ги прилагат срещу израелски лидери", каза Кац.

"Правенето на паралели между лидерите на една демократична страна, решена да се защитава от презрения терор, с лидерите на една кръвожадна терористична организация е дълбоко изкривяване на справедливостта и явен морален провал" заяви Бени Ганц, министър в кабинета на Нетаняху.

Според израелският финансов министър Безалел Смотрич, решението да се поискат заповеди за арест на Нетаняху и Галант е "демонстрация на лицемерие и омраза към евреите".

"Заповедите за арест срещу тях са заповеди за арест срещу всички нас."

По време на интервю пред CNN днес Карим Хан обвини лидера на Хамас Яхия Синуар и израелския премиер Бенямин Нетаняху във военни престъпления и престъпления срещу човечеството, във връзка с нападенията срещу Израел от 7 октомври и последвалата война в Газа.

Допълнително, той иска издаването на заповеди за задържането на министъра на отбраната на Израел Йоав Галант, както и други двама висши лидери на Хамас - Мохамед Диаб Ибрахим ал-Масри, лидер на бригадите Ал Касем и по-известен като Мохамед Дейф, и Исмаил Ханийе, политически лидер на "Хамас".

В изявление на сайта на МНС Хан посочи, че обвиненията срещу Синуар, Хания и ал-Масри включват: "изтребление, убийство, вземане на заложници, изнасилване и сексуално посегателство по време на задържане". Междувременно обвиненията срещу Нетаняху и Галант включват: "причиняване на изтребление, причиняване на глад като метод на война, включително отказ на доставки на хуманитарна помощ, умишлено насочване към цивилни в конфликт".

Когато миналия месец се появиха съобщения, че главният прокурор на МНС обмисля този курс на действие, Нетаняху заяви, че всякакви заповеди за арест на МНС срещу висши израелски правителствени и военни служители ще се считат като "скандал от исторически мащаб" и че Израел "има независима правна система, която стриктно разследва всички нарушения на закона".

За коментарите на Нетаняху главният прокурор на МНС е категоричен, че "никой не е над закона". Карим Хан посочи още, че ако Израел не е съгласен с МНС, "те са свободни, независимо от възраженията си срещу юрисдикцията, да повдигнат оспорване пред съдиите в съда и това е, което ги съветвам да направят".


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 .....

    8 54 Отговор
    Съдът в ХАГА служи на ислямистите. Да се разпусне веднага.

    Коментиран от #7, #59

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мдааа

    45 4 Отговор
    Дедо Джо е следващия. Заповедта за арест ще бъде връчена и на свети Петър за всеки случай.
  • 4 Реалист

    55 3 Отговор
    Джо престъпника естествено, че ще защитава господарите си евреи

    Коментиран от #32

  • 5 Анонимен

    8 28 Отговор
    Международният съд в Хага да издаде заповед за лидерите на хамас, които си живуркат охолно в петзвезднен хотел в Катар с откраднатите милиарди помощи за палестинците.
  • 6 Абсолютно не може

    53 2 Отговор
    Евреите убиха 40 000 цивилни само за 6 месеца, а, Хамас 1200 евреи.

    Коментиран от #12

  • 7 Хихи

    51 5 Отговор

    До коментар #1 от ".....":

    А когато издадоха заповед за Путин се кискахте като проститутки на пазар.
  • 8 горски

    55 2 Отговор
    Е това е съд....чиито решения който както си иска тълкува,и който иска се съобразява ,който иска не...
    Значи Путин отвлича деца и съда е прав,а Натаняхо директно ги трепе,но е невинен....
    В същото време САЩ не признават решенията на този съд,но го подкрепят финансово.....и сега ще бият чумбери на съдиите понеже самосиндикално се правят на съдии...
    Демократични работи...сър
  • 9 Професора

    58 2 Отговор
    Соросите лъжеха, че руснаците убивали бебета, а се оказа точно обратното евреите с мерикански оръжия убиха хиляди бебета в Газа

    Коментиран от #11

  • 10 Жо Банана

    17 2 Отговор
    бати коравия, хем изкука и пак ....инату бееее
  • 11 Опааа

    30 3 Отговор

    До коментар #9 от "Професора":

    Абсолютно вярно! Ционистите-фашисти убиват предимно жени и деца!
  • 12 Ами ще убият

    8 42 Отговор

    До коментар #6 от "Абсолютно не може":

    Кой пръв тръгна на 7-ми октомври 2023г да убива евреите? ХАМАС нали. Сега така ще е. Плач и рев на палестинците. Заслужиха си го щом поддържат терористите
  • 13 стига с тези двойни стандарти

    32 4 Отговор
    евреите изфабрикуваха цялата нова история на човечеството.Има евреи има проблем.

    Коментиран от #24

  • 14 Генералният щаб

    9 28 Отговор
    По правило с терористи не се преговаря! Въпреки това последните седмици света е очевидец на това, че преговорите с ХАМАС стигнаха в задъненана улица. Хамас просто не желаят да освободят израелските заложници. Те се опитват да рекетират не само Израел, а целият свят, който според тях е длъжен да издържа палестинците. Крайно време е Турция да спре да обвинява ИЗРАЕЛ, а по скоро да си прибере палестинците, които на времето от Турция са отишле в Близкият изток, ивицата ГАЗА. До кога палестинците вместо да работят и се издържат, ще подкрепят терористи, ще купуват оръжия, а светът е длъжен да ги издържа. А главатарите на терористите трябва да бъдат изгонени от Катар и предадени на международен съд за тероризъм.Какво още чакат ГЩ на Израел и полевите командири? Срамота! Време е един път завинаги да се приключи с ХАМАС. Отдавна трябваше да направят това и също така оперативно прочистване на гр.Рафах от терористите на ХАМАС. 4 батальона на ХАМАС до зъби въоръжени се крият в градът. Няма време. Трябва решително да се действа. Обръщам специално внимание на факта, че палестинците поддържат ХАМАС, следователно те също участват в агресията срещу Израел.

    Коментиран от #34

  • 15 Генералният щаб

    6 21 Отговор
    Какво още чакат ГЩ на Израел и полевите командири? Срамота! Време е един път завинаги да се приключи с ХАМАС. Отдавна трябваше да направят това и също така оперативно прочистване на гр.Рафах от терористите на ХАМАС. 4 батальона на ХАМАС до зъби въоръжени се крият в градът. Няма време. Трябва решително да се действа. Обръщам специално внимание на факта, че палестинците поддържат ХАМАС, следователно те също участват в агресията срещу Израел.

    Коментиран от #20

  • 16 Обръщение до Президента на САЩ

    6 29 Отговор
    Господин Байдън, Вие сте Президент на най мощната държава в света. Време е, да осъзнаете, че няма друго решение в анклава Палестина, освен палестинците да бъдат евакуирани /мигрират/ в Египет, Турция и останалите арабски мюсюлмански държави. Не е възможно съжителстване на Израел и евентуално новосъздадена палестинска държава в областта ГАЗА. Това е пълен абсурд. Видяхте какво стана на 7 октомври 2023г. Бандитската, терористична групировка ХАМАС без никаква причина ей така нападна държавата Израел и изби много невинни хора. Издевателства, отвличания, изнасилвания и т.н. Това е така, защото концепцията, философията на ХАМАС е унищожение на държавата Израел. При това положение, друго решение няма. Отваряне границите на Турция, Египет и останалите арабски държави и мигриране на палестинците. Не забравяйте, че Турция е родината на палестинците, които се преселили в Газа и сега може да ги настани в Анадола. Палестинците няма кой повече да ги търпи. Египет, се страхува от тях и затова е затворил границата. Палестинките раждат като зайците по 7-8 деца, мързеливи са и постоянно просят помощи от ЕС, САЩ и Червеният кръст. Палестинските мъже не полагат никакви грижи към децата, по цял ден копаят и правят тунели за да нападнат Израел и крият в тях като стане напечено. Време е Турция, Катар и другите арабски държави, да не се услушват, а да подадат ръка на братята и сестрите по вяра палестинци и същите да мигрират в техните държави. Това е.

    Коментиран от #27

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 защо

    30 5 Отговор
    "Пред закона всички са равни!"
    Всички, всички, ама не баш.

    Коментиран от #19

  • 19 Мдааа

    6 12 Отговор

    До коментар #18 от "защо":

    Съдът ХАГА да се закрие. Той е купен от ислямистите.
  • 20 Хлъц

    14 5 Отговор

    До коментар #15 от "Генералният щаб":

    Ти да не си,от онези- с малките такенца,че така яростно ги защитаваш? И тук се наплодиха,като хлебарки.Скрити- покрити.Дори именатв им скрити, според техните книги,в името на велик сраел,може да сменя имената си,до осем пъти.То не бил Мишо,а моше.

    Коментиран от #22

  • 21 Симо

    15 6 Отговор
    С тези си изявления, еврите и другата утайка зад океана не си помагат изобщо. Едиствено затвръждават и подсилват омразата към тях и близките им съучастници.

    Коментиран от #23

  • 22 Хлъц-пръц

    11 4 Отговор

    До коментар #20 от "Хлъц":

    Идете сега в Германия да видите с очите си, висококвалифицирани мигранти", дошле от арабските държави. Оказа се, че чаршафите са "гуууеми специалисти" и са "мнооого работливи"? Особено нощем, така пълнят Германистан с деца, които ще са същите "специалисти", като бащите им. В училищата децата вече НЕ говорят немски език! В Германия коренните немци и европейците вече се изнасят. Хавата свърши. Вече става Халифат и не е за европейци. И деиндустриализацията е желана от зелено-червените "либерали", които искат да няма коли, да няма предприятия, да няма електроцентрали, да не се яде месо, да няма хора, понеже били "много", да се ядат червеи и хлебарки т.н. Еми, ще го имат, ама ще се върнат в средновековието! Вече упорито са се запътили за там!
  • 23 Мдаа

    8 17 Отговор

    До коментар #21 от "Симо":

    Някакви паразити почнаха да лаят срещу Израел и да вършат глупости, като купеният от ислямистите съд в Хага.. Колкото и да мразиш или не харесваш евреите и да ги подкрепяш или не, в момента те са прави. На 7-ми октомври ИЗРАЕЛ беше нападнат от терористите на ХАМАС, които извършиха невиждан по размери погром. Убийства, изнасилвания, отвличания и за капак изпичане на бебе във фурна пред очите на неговите родители. Абсолютни примати! Ужас! Не им ли узря главата на Европейците, че тия племена,милиони ислямски мигранти, където идат в ЕВРОПА искат да се спазват техните правила и обичаи. Искате да почнете да ходите забулени и в дълги дрехи посред лято. Да не пиете, да си стоите без нищо и по цял ден да се кланяте на Изток. Да ставате в 05,00 часа и да се молите и така 5 пъти на ден. Толко ли ви се иска да се върнем в 7 век.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 13579

    12 7 Отговор
    Трябва арест и за Байдън Деменцията,защото и неговите ръце са окървавени.

    Коментиран от #26

  • 26 97531

    6 7 Отговор

    До коментар #25 от "13579":

    От какво са окървавени, не си посочил, поясни се. Във Форума лозунги не вървят.

    Коментиран от #63

  • 27 Сврети

    9 7 Отговор

    До коментар #16 от "Обръщение до Президента на САЩ":

    На юдеите мястото им е на луната,защото не се знае от къде са се пръкнали.

    Коментиран от #28

  • 28 От където

    6 1 Отговор

    До коментар #27 от "Сврети":

    си се пръкнал и ти!? От там!
  • 29 не може да бъде

    13 4 Отговор
    За мен издаването на ордер за арест на Натаняху и Галант е истинско чудо!?Невероятно е как се осмелиха от МНС за такова нещо!?Оставям настрана всичко което следва от това с изключение на едно - от обвиненията срещу двамата израелски лидери следва логичско правно обвинение с/г-дата байдън и Блинкен -за съучастие в извършените престъпления с действия и изявленията си!?....Все пак да не забравяме че и САЩ и Израел не признават МНС,така че този ордер е нещо като удар във въздуха,макар че ще доразмъти водата на евроатлантическото блато...

    Коментиран от #30

  • 30 Чудо няма

    8 9 Отговор

    До коментар #29 от "не може да бъде":

    Съдът в ХАГА е купен от ислямистите и трябва незабавно да се закрие.
  • 31 Соломон

    3 1 Отговор
    Убийците защитават убийци.
  • 32 Калпазанин

    9 6 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    Демнтиралия педофил дали си дава сметка какво говори и изобщо кой е, аз само да питам тази държава "исраел" изобщо има ли някаква юрисдикция откога как и и защо е призната, някакво нтсриални актове д имат че притежават Палестина

    Коментиран от #33

  • 33 Давид

    6 11 Отговор

    До коментар #32 от "Калпазанин":

    Резолюцията на ООН от ноември 1947 препоръчва създаване на еврейска и арабска (не палестинска) държави. Арабелите в Израел започнаха да се наричат палестинци чак след 6-дневната война. Те никога не са искали държава. Имаха възможност да я направят няколко пъти, но не поискаха. Трансйордания окупира западния бряг на Йордан цели 18 години - от 1949 до 1967, защо не си основаха държава? Конфликтът с Израел не е нито за държава, нито за земя, нито за религия, а се базира единствено на сляпата омраза и завист на арабелите към евреите.

    Коментиран от #35, #36

  • 34 Номад

    1 4 Отговор

    До коментар #14 от "Генералният щаб":

    Наш ко? Запалил съм "барбекюто" искаш ли да влезеш вътре да се стоплиш малко? Като едно време
  • 35 Номад

    11 6 Отговор

    До коментар #33 от "Давид":

    Давиде като сте толкова ценна нация мош ли ми обясни защо от памтивека всички държави ви наритват,колят и бесят? Дори и Англия ви създаде държава само и само да се махнете от терито ията им
  • 36 Калпазанин

    7 6 Отговор

    До коментар #33 от "Давид":

    Не думай, и тя хич не е подарена от англосаксиите така ли? Значи приемаш гости които никой не ги ще а утре те гонят от дома ти. Нема що страхотна логика утре ти пожелавам една тумба от евреи в дома ти. Па да видим каква песен ще зспееш пак
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ......

    8 7 Отговор
    Крайно време е съдът в ХАГА да се закрие! Нека се знае, че арабските държавни ръководители умишлено не пускат палестинците да мигрират в други арабски държави. Целта е, да тормозят евреите и това евреите го знаят - арабите са съгласни да хранят палестинците, но да стоят в Газа. Възниква въпроса толкова ли е късогледа американската дипломация и късогледа европейска дипломация,че не виждат хитрата игра на чалмите? Оказа се, че арабските ръководители са по находчиви от нашите политици и прочие държавни ръководители. Омерзително е всичко това. Идете сега в кв. „Овча Купел“ и с очите с вижте какво става! След 19 часът хората от квартала се заключват в жилищата, въобще навън не излизат. По улиците ще видите само светещи светофари, патрулните коли на полицията и тичащи кучета. Също такова е положението в Харманли, където местните хора искат миграционният център да бъде изнесен от градът, но от пусто в празно. И там хората вечер след 19 часът не излизат от жилищата. Страхът е повсеместен! Е, до там го докарахме.
  • 39 Червената шапчица

    7 4 Отговор
    Защо докато не свърши всичко, съседните страни не приютят тези мили и дружелюбни хора? Една вяра са. Къде остана толерантността и милосърдието?.

    Коментиран от #40

  • 40 Ха-ха-ха

    5 5 Отговор

    До коментар #39 от "Червената шапчица":

    А защо не се създаде Палестинска държава, мисля че Хамас се бори за това. Така няма защо някой да ги приютява и винаги да са чужденци.

    Коментиран от #45

  • 41 Гого

    4 5 Отговор
    Критерият сигурно е броят на жертвите. Вече над 100 хиляди палестинци !!!!! Повечето жени, деца и възрастни

    Коментиран от #46

  • 42 Ха-ха-ха

    3 10 Отговор
    Нека бъда ясен: каквото и да намеква този прокурор, няма равенство - никакво - между Израел и "Хамас". Ние винаги ще стоим до Израел срещу заплахите за неговата сигурност." Дали разбира какво казва? Значи има двоен стандарт и Щатите подкрепят режим извършващ геноцид.

    Коментиран от #44

  • 43 Ддд

    6 6 Отговор
    Съдът в Хага е легитимен само и когато е удобно на американците. А Нетаняху не го е грижа нито за заложниците, нито за палестинците. Факт.
  • 44 Ха-ха-ха

    1 5 Отговор

    До коментар #42 от "Ха-ха-ха":

    Хахаха. Вие ще стоите там дето ви кажат господарите. Дори и в газовите камери.

    Коментиран от #47

  • 45 ......

    5 4 Отговор

    До коментар #40 от "Ха-ха-ха":

    Палестинците да мигрират в Турция, откъдето са дошли на времето в Палестина и в останалите арабски държави, Египет, Катар, Бахрейн, ОАЕ, Саудитска Арабия и т.н. Нямат работа по вече в ГАЗА и останалите градове на Палестина. До тук бяха. Те са терористи.
  • 46 Египтянин

    6 6 Отговор

    До коментар #41 от "Гого":

    Палестинците са скакалци от северо-западна Африка, които се установяват там по времето когато сме под Турско робство и тия земи са част от турската империя. Турция трябва да си ги прибере.Египет и другите арабски държави не ги искат в държавите си. Палестинците няма кой повече да ги търпи. Египет също се страхува от тях и затова затворил границата. Палестинките раждат като като зайците по 7-8 деца, мързеливи са и постоянно просят помощи от ЕС и САЩ. Ужас. За мъжете да не говорим. Те въобще не полагат никакви грижи към децата, а по цял ден копаят и правят тунели за да нападнат Израел и крият в тях като стане напечено. В момента това правят.
  • 47 Мюслюманин

    9 3 Отговор

    До коментар #44 от "Ха-ха-ха":

    Египет е 110 милионна държава, толкова ли не могат да ги приберат тия палестинци, не виждат ли, че Израел си иска земите обратно. Египет и палестинците нали са братя по вяра, мюслюмани и т.н. братски народи - колко му е да си ги приберат за да спрат да умират палестинци, деца - всичките бежанци. Очевидно няма друго решение.. те са на египетската граница. Освен да се измятат в морето или какво? Тоя свят тотално пощуря. Египет незабавно трябва да си отвори границите и да приюти бежанците! Европа приютява векове наред и в момента милиони и милиарди мигранти, а Египет огромна и мощна държава не може да прибере малък брой бежанци, братя и сестри по вяра? Срамота. Айде по сериозно!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ......

    6 7 Отговор
    Какъв съд, какви 5 лева!!!Терористите от ХАМАС на 7-ми октомври 2023г нападнаха Израел. Избиха много невинни хора, изнасилваха жени и момичета, и накрая изпекоха бебе във фурна пред очите на вързаните им родители. За капак отвлякоха 253 заложници в тунелите на ГАЗА, които и до ден днешен стоят вързани в дупките на ГАЗА. В деня на "победата" се вееха хиляди палестински знамена, играха се кючеци, всичи се смеха и радваха на извършените издевателства в кибуците на Израел. Сега, оле-ле, какво стана. Ами ще стане, може ли да се радваш и поощряваш злодеите терористи от ХАМАС, извършили без причина стотици престъпления срещу човечеството. Съдът в ХАГА още не е осъдил терористичната групировка ХАМАС, що за справедливост е това?

    Коментиран от #56

  • 51 Калпазанин

    3 5 Отговор

    До коментар #37 от "Историк":

    И как тъй са пръкна тази "държава" от нищото.приеха ги като гости, щото никой не ги ще, а сега избиват тези които са ги приютили. Много чи@@ти в тоя късен час, сега очаквам и всички еврейчета по света да ревнат за издадената заповед, ако смеят да си покажат носовете де навън, ама и това" достоверните медии" ни го спестяват "асжебс защо ли?

    Коментиран от #52

  • 52 Историк

    7 3 Отговор

    До коментар #51 от "Калпазанин":

    Съдът е нелигитимен. Предстои за бъде закрит. Служи на Исляма.

    Коментиран от #57

  • 53 Мдааа

    6 0 Отговор
    Какъв съд, какви 5 лева. Исляминизацията на Европа набира ход подкрепена от ходжите и емирите на богатите арабски държави. Съвсем очевадно е, че нелегалната имиграция в Европа не дава признаци на забавяне, като данните през първите два месеца на 2024 г. показват 31 200 незаконни преминавания на границите, което е същото ниво като почти рекордните числа от миналата година, съобщи граничната агенция на ЕС „Фронтекс“ Особено висок ръст от 541 процента има в броя на имигрантите по западноафриканския маршрут към Европа през последните два месеца. „Западноафриканският маршрут остава най-натовареният миграционен маршрут в ЕС, като пристигащите през януари и февруари 2024г., достигат близо 12 100. Това е най-големият брой мигранти, регистрирани за тези два месеца, откакто „Фронтекс“ започна да събира данни през 2011 г.“, обяви европейската агенция. През последните месеци престъпни групи, базирани в Мавритания, които се фокусират върху трафика на хора, изпращат мигранти от Субсахара, преминаващи транзитно през страната до Канарските острови, които принадлежат на Испания, но се намират край бреговете на Африка. следва
  • 54 Мдааа

    5 0 Отговор
    Контрабандистите тъпчат тези хора в лодки, което представлява сериозна заплаха за живота им, но осигурява по-високи маржове на печалба за бандите. Други маршрути също отбелязват големи скокове, включително източносредиземноморския маршрут, който бележи ръст от 117 процента. Маршрутът на сирийски и афганистански мигранти минаващ през Турция, България, Западна Европа също е в динамика. На този фон палестинците спокойно могат да мигрират в богатите арабски държави, Египет, Йордания и в Анадола-Турция. Само ,че това не се вписва в политиката на ходжите и емирата на Катар, Иран, ОАЕ, Саудитска Арабия,Бахрейн, Египет и т.н. Странно защо Дипломацята на ЕС не реагира над надвисналата опасност по очевадното превръщане на християнският континент Европа в ислямски. край
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Пилотът Гошу

    2 2 Отговор

    До коментар #50 от "......":

    Страшен лапнишаран си ... Особено за бебето.... Даже СНН се извиниха за дезинформацията 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 я върви да дрънкаш с бабичките в квартала...
  • 57 Пилотът Гошу

    4 1 Отговор

    До коментар #52 от "Историк":

    Е как тъй ... При Милошевич и Путин не ревяхте.... Сега пък бил нелегитимен 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 КАК РАЗБРА??

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от ".....":

    НЕ ПОЗНА!!!КОЙТО ИМ ПЛАЩА ,ТОЙ ИМ ПУСКА МУЗИКАТА ??? ПОЗНАЙ КОЙ Е???
  • 60 САМО НА ТЕЗИ ДВАМАТА ЛИ,А НА ПОМОЩНИЦИТЕ

    1 1 Отговор
    А ЗА ТЕЗИ КОИТО ГИ СНАБДЯВАТ С ОРЪЖИЕ ,УЧАСТВАТ И НАСЪРЧАВАТ, НЯМА ЛИ ???
  • 61 геноцидът на Израел срещу палестинците

    2 0 Отговор
    Холокоста се изтърка изчезна а се появи геноцидът на Израел срещу палестинците . Израел ликвидира децата , жените и старците поголовно 45 000 досега в неизвастни масови гробове .Само и само да им откраднат земята .
  • 62 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    КАКВО РАВЕНСТВО БЕ -- ЕВРЕЙСКА БЪРБОШКА БАЙДЪН !?!?!?!? ЕДНИТЕ СЕ БОНТУВАТ СРЕЩУ КОНЦЛАГЕРА СИ -ЦИОНИСТКИ --- А ДРУГИТЕ УБИХА ПРИ 7 СБЛЪСЪКА НАД 30 000 ДЕЦА !!! СМЪРТ НА СЕМИТИТЕ ЦИОНИСТИ --- ХОЛОКОСТ ЗА ТЯХ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА - КОЙ Е В "КОНЦЛАГЕР " ??????
  • 63 13579

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "97531":

    Не е задължително буквално да си изцапа ръцете с кръв, но като подкрепя геноцида над палестинския народ, заявявайки, че това не е геноцид (интересно какво е да избиеш десетки хиляди невинни деца, жени и старци???), дементът поддържа тероризма. Не че може да посочи на картата ивицата Газа...
  • 64 хахаха

    0 0 Отговор
    прав е байдрън няма равенство между хамас, който уби 1200 израелци и израел, който уби 40 000 палестинци и продължава да убива