Last news in Fakti

13 Февруари, 2014 15:01 6 797 8

Хитлер и свастики рекламират Банско

  • яна кушнир-
  • банско-
  • хитлер

Чаши с нацистки символи се продават по главната улица на известния български планински курорт

Хитлер и свастики рекламират Банско - 1
Чаши с образа на Хитлер се продават за 6 лв. в Банско. Снимка: Яна Кушнир

Израелски туристи останали шокирани от странната практика в Банско да се продават сувенири с образа на Адолф Хитлер и свастиката, съобщава сайтът Ynet.

45-годишната Яна Кушнир решила да подари на 13-годишния си син Рафи екскурзия до популярния в Израел български планински курорт Банско. Яна Кушнир искала детето й да запомни своя празник Бар Мицва, отбелязващ възмъжаването на момчето.

В последния ден от своята петдневна екскурзия в България те решили да купят сувенири. Какво било учудването им, когато забелязали, че в магазинче на главната улица на Банско се продават чаши с лика на Адолф Хитлер и украсени с пречупената свастика на Третия райх, разказва сайтът Ynet.

Яна Кушнир, която е дъщеря на оцелял от Холокоста, останала потресена как може тези неща да се продава редом до козметика и други дрънкулки.

Отърсвайки се от първоначалния шок тя попитала продавача дали не е забранена продажбата на подобни артикули с образа на Хитлер и украсени със свастики.

Вместо това й било отговорено: „Какво лошо има в това? Хитлер е добър“...

„Естествено ние не купихме нищо“, заяви пред Ynet Яна Кушнир. Тя останала още по-шокирана, когато открила, че подобни сувенири, възхваляващи нацизма, се продават и в други магазинчета по главната улица на Банско.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The Big Boss

    3 1 Отговор
    По-добре руснак да ти спре газа, отколкото германец да ти го пусне.

    Стара еврейска мъдрост
  • 2 Mercedes-Benz

    4 2 Отговор
    Да ходи да се оплаче на арменския поп тая. Като не й харесва да си седи у Израел и да гърми по палестински деца,а после да реве за холокоста. Еййй двойните стандарти са им любими на юдите, че и сметка ще му държи на човечеца че продава чаши с лика на човека, който върна на България - Македония, Беломорска Тракия и Добруджа, само да вметна скъпи българи че благодарение на Хитлер днеска ядете български хлебец и имате на разположение залежите от шистов газ! Всичко това можеше да е в румънски ръце, но не, Фюрера ни го даде БЕЗВЪЗМЕЗДНО без да иска нищо в замяна. А след войната червени, дадоха Македония на сърболяците, Беломорска Тракия на Гърция и Турция, а северна Добруджа на румънците и това ако не е национално предателство и родоотстъпничество не знам кое е. Бесилка за всички интернационални комуноидни шумкарски предатели!
  • 3 Монго

    0 1 Отговор
    И пак според зависи, защото след войната Чърчил е искал да ни заличи от картата на Европа. Искал е да даде земите ни по линията Бургас-Хасково на Турция в знак на благодарност за неутралитета и /същия този Чърчил, който организира десанта при Галиполи през 1915 г./, но Сталин го е одрязал. Много далече щеше да му бъде Босфора...и т.н.
  • 4 Geti

    3 2 Отговор
    А стига вече де, спрете да ни занимавате с тези "мили хора". До автора на платената статия : срам нямаш човеко да оплюваш собствения си народ (дали???) за сметка на юдеи, за които всички други сме "гои", т.е. не-хора, роби, по-низши от животни, които цитирам : "... са създадени единствено за да ни служат, да обработват земята ни, да отглеждат животните ни и да вършат всичката работа за нас, докато ние ядем и лежим." До всички, които ще ме обявят за расист : Расизъм може да бъде проявен само и единствено към човешки същества от друга раса, а тъй като евреите спадат към същата раса като моята, т.е. индо-европейската не може да става въпрос за расизъм. До всички, които ще ме обявят за антисемит: Не може да ме съдите, че не харесвам хора, за които аз съм роден да им бъда роб, нямам права и дори не съм човешко същество. По-големи нехуманни същества от тях няма.

    Коментиран от #5

  • 5 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Geti":

    Евреите не са индоевропейци, такива са циганите /извинете, ромите/. Евреите са семити, както и...арабите. Да така е, прочетете исторически източници и не само български и съвременните ДНК проучвания...
    П.П. В общи линии си прав, ама...какво ни грее това нас, пак си "теглиме"...
  • 6 nakata88bg .

    0 0 Отговор
    какво става с този свят, щом вече е нормално да се продават сувенири със свастика, хитлер е добър, а хората се радват че нацисти са им дали нещо, което не е било тяхно!
  • 7 Ljudmil Grigorov

    0 2 Отговор
    Какво става!? Няма ли закон забраняващ националсоциалистическа и фашистка пропаганда?
    ПРОПАДНАЛА ДЪРЖАВА!
  • 8 sеа

    1 0 Отговор
    яна кушнер да си заминава за израел като не и харсва както има по магазините в българия. това не е тяхна работа кой какво ще продава и харесва. ходят по цял свят и налагат тъпите си норми .. само те ли са пострадали от тези режими?! има още милиони засегнати, но какво да кажем?
    защо пък вместо фашизма не забраниим комунистическите свине в България? те не са донесли по малко страдания на света както всикчи знаем.