Last news in Fakti

21 Март, 2014 09:35 2 223 2

Ердоган блокира Twitter в Турция

  • twitter-
  • ердоган

След десет дни в Турция ще се проведе ключово гласуване, на което международни наблюдатели и анализатори възлагат надежди да покаже дали турците все още подкрепят премиера

Ердоган блокира Twitter в Турция - 1
Снимка: АП/БТА

След заплахата на премиера Реджеп Тайип Ердоган да „ликвидира“ Twitter властите в Турция блокираха напълно достъпа до социалната мрежа за малки съожщения, съобщава в. „Хюриет“.

АП припомня, че рестриктивните мерки идват в отговор на появилите се в Twitter анонимни записи, които разкриват корупцията в най-близкото обкръжение на Ердоган.

„Ние имаме разпореждане на съда. Ние ще заличим Twitter. Не ме интересува какво казва международната общност. Всеки ще стане свидетел на силатра на Турската република“, заплаши в четвъртък вечерта на предизборен митинг за предстоящите местни избори в Бурса.

Ердоган е подложен критики, след като изтекли аудиозаписи показаха, че той е бил замесен в корупция, а други го представят като човек, който се меси в бизнес сделки, съдебни дела и работата на медиите.

Премиерът определи записите като „долни фалшификати“, изфабрикувани от опозицията, припомня Би Би Си.

Институтът за комуникационни технологии, който получи разширени правомощия при полседните промени на закона, публикува на интернет страницата си три разпореждания на съда и решение на прокурора за блокирането на Twitter.

В момента потребителите на интернет в Турция се опитват да заобиколят забраната и да ползват услугите на Twitter.

След десет дни в Турция ще се проведе ключово гласуване, на което международни наблюдатели и анализатори възлагат надежди да покаже дали турците все още подкрепят Ердоган.

Той вече заплаши, че ще блокира достъпа и до Facebook и Youtube.

Само минути след като премиерът Реджеп Тайип Ердоган обеща да закрие Twitter беше създаден нов сайт като иронично намигване към неговите последователи и саркастично послание от опонентите му. Сайтът се казва „Mwitter.com”. На него дори беше поднесено и послание: „ Просто кажете да го затворят и ще го направим , господарю. Готови сме ...“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 georgi

    3 0 Отговор
    Ще става страшно!
  • 2 Монго

    2 0 Отговор
    Тоя трябва някой да го спре...
Новини по държави: