23 Март, 2014 15:42 19 792 36

Руските комунисти прицелиха и Балканите

  • крим-
  • украйна

Кремъл трупал войски в Крим и по границата си с Украйна

Руските комунисти прицелиха и Балканите - 1
Снимка: АП/БТА

След Одеса и Приднестровието кримският сценарий ще намери пряк път към Балканите. Това пише за органа на руските комунисти в. „Правда“ международният наблюдател на вестника Александър Бабкин.

В анализа му „Западът изгуби Втората кримска война” се посочва, че в България идеята за влизане в СССР се е обсъждала още през 60-те години на миналия ХХ век. При сегашното икономическо състояние на страната руският фактор може да се окаже спасителен вариант за нея. И съдбата на Крим ярко потвърждава това, отбелязва Александър Бабкин.

Междувременно напрежението между Русия и Украйна продължи да ескалира.

Бившият заместник-началник на украинския генщаб адм. Игор Кабаненко, обяви пред Униан, че Кремъл трупал войски в Крим и по границата си с Киев. На полуострова вече били дислоцирани реактивни системи за залпов огън „Ураган”, така и бомбардировачи Су-24 на летището „Гвардейское”.

Според адмирала, към източната граница на Украйна са преместени два руски армейски корпуса, а 14-та армия в Приднестровието е приведена в бойна готовност.

Москва не планира да концентрира войски на границата с Украйна, заяви пред Интерфакс заместник-министърът на отбраната Анатолий Иванов. НАТО обаче отбеляза, че има данни, че Москва трупа войски по границата.

Британският външен министър Уилям Хейг призова Лондон и съюзниците му да наложат международна изолация на Русия. В сряда британският премиер Дейвид Камерън допусна възможността за изключване на Русия от Г-8 заради нейните действия в Крим. Лидерът на опозицията лейбъристът Ед Милибанд подкрепи позицията на Лондон.

До момента единствено най-близките съюзници на Кремъл – Беларус и Армения подкрепиха действията на Москва в Крим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митко Атанасов

    6 5 Отговор
    Те границите на България поне от 7-ми век са си започвали най- малко от Дунава/а може би и от самия Крим/ .
    Друг е въпроса,че ,,великите,, са надскочили себеси и са заложили безброй капани пред българския народ,който ще не ще, някой ден ще поиска да се обедини/от Дунав до Бяло море/.

    Коментиран от #4

  • 2 Монго

    9 5 Отговор
    Направо "треперя" пред руската угроза, единствената ми надежда е "братска" Турция и пламенния "демократ" Ердоган...
  • 3 Emiliyan Bonovski

    13 2 Отговор
    stiga ve4e s tazi amerikanska propaganda,stiga pisahte gluposti.Ako rusnacite poiskat balkanite 6te gi vzemat i bez voina,ve4e dokazaha 4e go mogat za razlika ot hamerikancite koito sasipvat vsi4ko.A 4e rusia e edinstveniqt izhod na Balgariq ot tazi kriza skoro 6te go razberat vsi4ki i evropa v tova 4islo
  • 4 бат батков

    6 13 Отговор

    До коментар #1 от "Митко Атанасов":

    Това което рубладжиите мислят ,че е руско всъщност е изконно Българско.Да не забравяме ,че столицата на СТАРА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ е била в Крим и се е казвала ФАНАГОРИЯ.Там кан Кубрат извършва легендарното счупване на пръчките които символизират неговите синове и силата на обеденението.Кви руснаци кви пет лева всичко там е Българско

    Коментиран от #5

  • 5 Владислав Димитров

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "бат батков":

    Прав си бате, но за съжаление всичко това е било в далечното минало, съвета на Кубрат не е послушан от неговите потомци и сега вече сме на друг хал.
  • 6 по темата

    20 1 Отговор
    Комунизъм в Русия няма отдавна, затова пък в Европа и САЩ се разгаря със сила непостижима за СССР на времето, но сега новият Западен Комунизъм е в едно с Тероризъм, който Демонократите На Запад редовно прилагат, стига да е в интерес на Златото и ресурсите, които боготворят до такава степен, че ги искат само за себе си. Останалите трябва да се задоволяват с огризките, в противен случай някой гризва дръвцето демократично... по западно му.
  • 7 galaxy

    19 3 Отговор
    След толкова години мизерия в България по-време на демокрацията до сега, ако има референдум: "Дали искате България да се присъедини към Русия?" Вероятно 70% ще гласуват "За" влизане в състава на Руската Федерация. Правителствата ни представляват само себе си, а не желанията на народа.
  • 8 Тодор Колев

    19 2 Отговор
    И САЩ и ЕС се заиграха с нашите мафиоти и заедно съсипаха държавата ни, така че това е бомба със закъснител и ако руснаците решат да ни вземат всички ще са доволни.
  • 9 Тодор Тошев

    19 4 Отговор
    Те са нашето минало , настояще и БЪДЕЩЕ!! Да живее ВЕЛИКА РОССИЯ!!!!!
  • 10 maratoneca .

    18 4 Отговор
    Искаме референдум,за преминаване към Русия!!!
  • 11 Zhechko Zhechev

    14 3 Отговор
    не подценяваите русия, който отива срещу, ще плаче...
  • 12 Иракли Иракли

    15 1 Отговор
    Да идват батушките!......това е!.......КОЙ НЕЩАСТНИК ЩЕ СЕ ПРОТИВИ!......ГАНЬО ,та ние сме славяни ,защо да изуваме потурите
    !....До вчера групата на ИРАКЛИЙ вярвяше на БОЙКО БОРИСОВ,но щом той седна за толерантност с убийците на български майки с деца и терористи,подготвящи взривове на оживени места!........БОЙКО ти изгуби нашата група,която няма да те подкрепи!

    Коментиран от #13

  • 13 Vasik Atanasova

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "Иракли Иракли":

    ПОДКРЕПЯМ ТЕ В КОМЕНТАРА ТИ
  • 14 Stone Kold

    10 2 Отговор
    на тиквата и останалите от мафията ще им секнат наркопарите....предлагам тук след като станер руска територия да няма нито кметове нито бг управници...изцяло руснаци да отговарят за територията
  • 15 Любомир Петков

    12 1 Отговор
    Истината е ,че преди 136 год. Русия а не тия ,който по късно влизат в състава на ЕС ,ни освободи от "турско присъствие".А те направиха всичко възможно да ни орежат.Сега,когато сме изправени пред переспективата да станем М.нгалия или Булгаристан в състава на Турция,предпочитам Русия.Защото ми писна от изискванията на ЕС за криви краставици,акцизи на горивата и т.н.т.Мисля си, че в състава на Русия ще сме по-добре.Ще си гориме метан без акцизи ще си ходим за сьомга на Камчатка а по младите ще си ч.кат рускини на поразия.
  • 16 бургазлията

    2 20 Отговор
    Абе вие българи ли сте или руски подлоги.Преди години когато трябваше да ни приемат в Европейския Съюз всички скачахте от радост до небето.Сега ви е хубаво да пътувате без виза из Европа,а,нали.Я да ви видя с руски паспорти къде ще ходите ,до Сибир и обратно.
    Руснаците ни били освободили преди 136г ,абе още ли сте заблудени,историците го доказаха ,че си е било война на интереси.Руснаците са водили войни с Турция много години преди да влязат на Балканите.Май ще кажете ,че и 1944г. ни освободиха.Още влачим последиците и още ни управляват наследниците на така наречените -освободители

    Коментиран от #18

  • 17 Rogi

    14 3 Отговор
    Май ще трябва референдум не за присъединяване към Русия,а дали да останем в Европейския съюз.Реално ни дозатвориха и малкото
    фабрики останали по време на прехода и ни разгониха по света, с
    така наречено свободно пътуване.
  • 18 Монго

    12 1 Отговор

    До коментар #16 от "бургазлията":

    подлога може да кажеш на някой, който гледаш в очите. А другото ти е празнословие...

  • 19 Shmeker

    15 1 Отговор
    Ми то един добър съюз с Русия и Китай май изглежда добре за България, на фона на положението в което ни поставят ЕС, САЩ и на фона на турските амбиции...
  • 20 Agent

    10 0 Отговор
    Тръба с Турция не е по-голяма енергийна безопастност. При известните си геостратегически амбиции към ЕС Турция може и да пропусне да забележи българската граница....
  • 21 lyubosa .

    9 0 Отговор
    В отговор на „бургазлията„ ще кажа, че Бургас се пише със „с„- значи си „бургаслията„ А, дали сме българи е отделен въпрос!? В България вече има и араби дето се пишат българи, а има и българи мюсюлмани дето се пишат турци. Роди ли се в България, а искат да говорят турски майчин език???? Интересно нали! Но, да се върнем към Русия. Първо, преди много години нашите царе създават Киевска Рус, а от там и Русия. После руските царе асимилират българските територии като Волжка България например. По- късно има много държави, които искат да носят името България, като чеченците, кабадинците, инглушетите, татарите и т.н. и те всички са на руска територия. И имат общо население над 8 млн. души. Нищо чудно да поискат и нас! Но, в крайна сметка ние сме славяни, защо да не сме обединени? Може би пак ще имаме икономика, заводи и армия. И никой няма да ми казва „ не знаеш английски и няма да те вземем на работа„ нали живеем в България! Знаете ли, че имахме над 3000 завода, а сега са 300. И кой ни докара до тук? ЕС и САЩ. И сега купуваме техните боклуци. Къде са българските стоки? И баба Ванга го е казала „ нашият път е на изток, а не на запад„. Всеки има право на мнение, а това е моето!

    Коментиран от #22, #28

  • 22 galaxy

    9 1 Отговор

    До коментар #21 от "lyubosa .":

  • 23 Христо Христов

    10 0 Отговор
    Браво на lyubosa, това е и моето мнение! Абсолютно всичко е познала баба Ванга и бълвочите на такива като "бургазлията" ще изчезнат, както са се появили... Руска мощ и руска пот ще избавят от неволя братски български народ! Да го д.хат всички русофоби, като Иван Костов, полуграмотният Александър Йорданов (с диплома от Полувисшия педагогически институт в Шумен), моят набор и "политически приятел" Евгени Михайлов (дето е завършил кинорежисура в СССР), както и всички останали еничари български...
  • 24 Stiliqn Dimitrov

    9 2 Отговор
    ,
    Shte se radvam da se osvobodim ot okovite koito sa ni slojili ES i SASHT.
    Ikonomikata ni ruhna , naroda na R Bulgariq stignaha do proseshka toqga blagodarenie na upravlqvashtite doveli ni do suiuzite s nashite bratoubiitsi i sumishlenitsi za pogubvaneto na Bulgarskata natsiq.
    Spodelqm mneniqta na G-n Hristov i lyubosa!!!
  • 25 Krasen Yolov

    7 1 Отговор
    i az sa russia tuk v varna nima mn amerikanci a dal bog rusnaci koito kupuvat imoti...har4at po molove...palniat kyrortite i jiveiat po dobre ot EVROPEISKAA balgaria-to tui darjava li seda na6to samo podkupni politici vseki gleda da kradeee
  • 26 Emilijn Nikolaev

    7 3 Отговор
  • 27 Emilijn Nikolaev

    6 3 Отговор
  • 28 Troll

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "lyubosa .":

    Проблемът с Българите мюсюлмани е че който и да вземе властта не прави нищо за интегрирането им. Само за циганите се говори, а за истинските българи, макар и от друга религия на никой не му дреме че живеят изолирани в планинските села, или в районите с голяма турска маса. Благодарение на помаците ДПС влиза в парламента на всички избори, защото някакси успяват да промият мозъците на необразованите българи мюсюлмани с глупости че ще има повторен възродителен процес и подобни.

    Коментиран от #32

  • 29 Mitko Dimitrov

    2 9 Отговор
    Абе аз тука не виждам нито славяни, нито българи. Само няква , дето лижат г.зове на когото им отърва. И кво чакате? Някой да дойде и да ви оправи? Никога няма да се оправите вие, защото са ви промити мозъците. Преди се гърчеехте, после лизахте г.за на комунягите и толкова ви харесва, че още продължавате. Ами затова сме робували на гърци, турци и комунисти. И ще продължаваме да сме роби, докато не си изчистим робското съзнание и не почнем да правим нещо. Никой не мисли за България, а само за себе си. И какво ще ви помогне Русия бе ???!!!!! За какво са ви заводи?!? Да тровите планетата...И тая армия?!? Срещу кого ще се биете ? Ще избивате себеподобни и ще изпълнявате плана на евреите. ДА! Всичко е една голяма постановка, а вие не виждате по-далече от своята човка. Комунизма е продукт на евреите. САЩ също им е в ръцете. Както и вече почти целия свят. Благодарение на такива продажници като вас.

    Коментиран от #31

  • 30 Mitko Dimitrov

    2 9 Отговор
    Няма любов, има само едно голямо его и комплекси, ставащи все по-големи. Докога ще робувате? Така не става по-добре за никой, освен за тези които управляват света. Те искат войни, за да печелят пари. Те създават омраза между народите и ни дават да им ядем пумията, за да се разболеем, а после печелят, като се "лекуваме" с техните лекарства. Четете и се образовайте. Бъдете свободни и се обичайте и си помагайте. Бог ни е дал свобода. Не я давайте на дявола
  • 31 Тодор Колев

    5 2 Отговор

    До коментар #29 от "Mitko Dimitrov":


    MitkoDimitrov, ако не си паднал от Марс, то Задължително отиди на доктор да се прегледаш. ""За какво са ви заводи?!? Да тровите планетата...И тая армия?!? Срещу кого ще се биете ? Ще избивате себеподобни и ще изпълнявате плана на евреите."" Заводите са ни за да имаме работа, а не да купуваме чуждите боклуци!!! А, армия ни трябва за да се пазим от турците и от нагли и агресивни "демократични държави", които са ни заробили с кредити и ни смучат кръвта постоянно. А и не са всички евреи ционисти!

    Коментиран от #33

  • 32 Тодор Колев

    5 2 Отговор

    До коментар #28 от "Troll":

    Прав си че е голяма грешка да се смесват българите мохамедани/помаците/ с турците. Имаме и милиони българи мюсулмани в бившите руски републики. Това са хора, които обичат България и не би трябвало да ги отхвърляме, а напротив. Но за съжаление до сега в България няма далновидни политици.
  • 33 Mitko Dimitrov

    1 7 Отговор

    До коментар #31 от "Тодор Колев":

    Абе Тоше, на тебе и накива като вас няма кой да им помогне. Нямам какво да си преглеждам, защото не съм кьорав като вас. В България има плодородна почва, добър климат и излаз на море. Страхотни предпоставки за развиване на земеделие и туризъм. Ако не знаеш, най-много се печели от там. И работа ще има достатъчно и без заводи. А боклуците в момента се произвеждат и в България. Комунистите като дойдоха, взеха земите на хората, построиха заводи, натикаха ги в градовете и почнаха да ги експлоатират да бачкат за без пари. След "промяната" те си присвоиха земите и ги разпродадоха на чужди инвеститори. Това сега са последиците и ще става по-лошо, докато не си отворите очите. Ако няма земеделие, няма нищо. Затова сте се заробили с кредити. Причината е във вас самите, а не в някой друг. Пак казвам, няма нужда от армия, от заводи, от полиция, от болници, от администрации, .... всичко е една голяма безсмислица. Ако все пак имаш малко мозък и можеш да го използваш, ще осъзнаеш колко ни е изкривена психиката и как от малки ни учат да робуваме на нещо от което нямаме нужда. Цял живот работим работа, която не ни харесва, за да купуваме боклуци, които не ни трябват.

    Коментиран от #34

  • 34 васил димчев

    4 1 Отговор

    До коментар #33 от "Mitko Dimitrov":

    Днес нямаме армия но плащаме милиарди евра годишно на нато.

    С тези наши пари турците се въоражават, обучават собствени военни които изхранват техните семейства и деца.

    Сега ясно ли ти е какво е робия.

    Който не развива собствена отбрана е роб и рано или късно ще бъде превзет и асимилиран.


    Коментиран от #36

  • 35 Mitko Dimitrov

    0 9 Отговор
    Който е роб, си е роб със и без да има армия. След 9-ти 44-та нали имахме армия, ама бяхме под руска окупация. Преди 9-ти на всички са им треперили гащите от Българските войски. Както и да е...
    Такива, които плюят Българщината, са роби. Щом толкова ви харесва Русия, отивайте там. Ще сте им добре дошли в лагерите на смъртта...Те са построени за такива като вас.
  • 36 Mitko Dimitrov

    0 9 Отговор

    До коментар #34 от "васил димчев":

    Ето ви четиво
    http://dreal.net/wiki/index.php/%D0%92%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8

    Вас отдавна ви е превзело робството - робувате на чужди интереси.
Новини по държави: