14 Април, 2014 21:03 1 675 4

Шефът на ЦРУ е бил в Киев

  • цру-
  • украйна

Част от полицията в украинския град Горловка е преминала под командването на подполковник от армията на Руската федерация

Шефът на ЦРУ Джон Бренън инкогнито е бил през изминалия уикенд в столицата на Украйна – Киев. Това заяви на редовната си пресконференция говорителят на Белия дом Джей Карни, цитиран от АП.

„Ние можем да потвърдим, че Джон Карни е бил в Киев през почивните дни”, лаконично посочи Карни.  

РИА Новости уточни, че визитата на Джон Бренън е била в навечерието преди да се обяви началото на антитерористичната операция в Източна Украйна.

Част от полицията в украинския град Горловка е преминала под командването на подполковник от армията на Руската федерация, предаде УНИАН. По-рано проруски сепаратисти превзеха сградата на полицейското управление. Тя е била щурмувана от тълпа от 200-250 души с маски и въоръжени с камъни, палки, метални щитове и коктейли "Молотов".

На личния състав на поделението се представил подполковник от руската армия в Симферопол и след това представил новия началник Александър Фьодорович.

Руският външен министър Сергей Лавров не пропусна да налее масло в огъня, посочвайки че руските спецслужби да действат в Украйна.

ЕС реши да увеличи списъка с руски и проруски настроени украинци, на които налага санкции, след насилието в Източна Украйна в последните дни, съобщава върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин Аштън.

Броят и имената на засегнатите хора ще бъде определен от дипломатическата служба на ЕС, която вече постави в този списък 33 души, включително приближени до руския президент Владимир Путин след присъединяването на Крим към Русия.

ЕС официално одобри помощ на стойност един милиард евро в подкрепа на временните власти на Украйна. Целта - Киев да преодолее дълбоките финансови проблеми в страната. Намалени бяха и някои мита. Мярката очаква да донесе на Киев икономии от 500 млн. евро на година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    10 1 Отговор
    М...цето им долно АМЕРИКАНСКО!,Какво дириха в ИРАК,та убиха
    ХЮСЕИН и още тази държава не е на себе си!.....Братя РУСНАЦИ НИЕ
    групата на ИРАКЛИЙ сме с ВАС.Този ревльо СОЛОМОН ПАСИ,може пак
    да ревне за НАТО!.......хей еврейче,кой ще ше да ти е... ......на предцитети.....руснаците или германците!......РЕВЛЬО!
  • 2 Ивайло Григоров

    10 0 Отговор
    Венци,на 2 ракии, статии не се пишат,утре като се пооправиш ще може ли да изясниш това изречение,че е доста неясно.

    "Руският външен министър Сергей Лавров не пропусна да налее масло в огъня, посочвайки че руските спецслужби да действат в Украйна."
  • 3 Монго

    10 0 Отговор
    Майка си ли търси там...
  • 4 ярослав станчев

    4 0 Отговор
    Аха,бил е в Киев,ама през Гугъл Мапс,че е по-безопасно.
    То за там трябват топки,не роклички.
    Като знае,че 14 приднестровска е на границата дали ще отиде там?
Новини по държави: