Last news in Fakti

15 Април, 2014 19:33 1 987 0

Украинските сили отблъснаха атака на сепаратисти в Краматорск

  • украйна-
  • летище-
  • турчинов-
  • загинали-
  • сепаратисти-
  • краматорск

Според противоречиви информации може да има от 4 до 11 жертви в боя за летището в града

Украинските сили отблъснаха атака на сепаратисти в Краматорск - 1
Снимка: АП/БТА

В Донецка област продължава режимът на антитерористична операция, обявен по-рано през деня от изпълняващия длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов. „Целта на тези действия е да защити гражданите на страната, да се преустанови терорът, да спрат опитите да се разкъса Украйна на парчета", заяви Турчинов, цитиран от Си Ен Ен.

В малкия град Краматорск бе щурмувано местното летище, при което според различни противоречиви данни и източници са загинали от 4 до 11 „неизвестни лица във военна екипировка“ от т.нар. групи за самоотбрана, съобщиха „Россия24“ и Нюзру. Представители на силовите структури на Украйна са съобщили на местните медии, че летището е надеждно и добре защитено, затова атаката е била отблъсната. В момента в града е спокойно.

Турчинов е потвърдил, че украинските сили са си върнали контрола над аерпорта на Краматорск и той е „освободен от терористи“, съобщи „Комерсант“, цитирайки изказване на държавния глава във Върховната рада. 

Украински военни и техника са влезли в град Славянск, за да неутрализират про-руските сепаратисти, предава УНИАН, базирайки се на свидетелства на очевидци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: