Last news in Fakti

16 Април, 2014 09:49 998 0

Полицията унищожи две раници в Бостън

  • бостън-
  • атентат-
  • бомба-
  • раница

Часове по-рано в същия район се състоя възпоменателна церемония по повод първата годишнина от атентата, отнел живота на трима души и ранил други 264

Мъж е задържан в Бостън заради опита си да остави раница близо до финиша на прочутия маратон, където преди година беше извършвен двоен атентат, съобщава Фокс нюз.

Силите на реда уточниха, че в ареста се намира психично неуравновесен човек. Той е привлякъл вниманието на патрулиращ полицай, защото вървял бос по средата на платното в проливния дъжд.

От силите на реда уточниха, че при задържането на мъжа той е казал, че носи в раницата електрическа тенджера за готвене на ориз. След това се затичал към финиша, крешейки: „Бостън е силен! Бостън е силен!“ . Минути по-късно той е бил съборен на земята от двама полицаи.

Междувременно полицията в Бостън с контролиран взрив е унищожила две подозрителни раници, съобщава АП. Те бяха намерени близо до мястото, където точно преди година избухнаха взривовете на Бостънския маратон.

Часове по-рано в същия район се състоя възпоменателна церемония по повод първата годишнина от атентата, отнел живота на трима души и ранил други 264. Атентаторите бяха братята Цернаеви. По-големият Тамерлан, на 26 години, загина няколко дни по-късно при престрелка в преследване от полицията. По-малкият Джохар, на 20 години, е в затвора. Той обяви, че е невинен по повдигнатите 30-тина обвинения. Джохар Царнаев е заплашен от смъртно наказание.

Улица "Бойлстън", на която беше извършен двойният атентат, беше затворена, както и една линия на метрото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА