Last news in Fakti

16 Април, 2014 12:16 1 619 0

Служителка от посолството на САЩ в Либия избяга от плен

  • плен-
  • отвличане-
  • либия-
  • американското посолство-
  • йордания-
  • фаваз ал итан

Жената е в болница с огнестрелна рана, няма опасност за живота й

Служителка от посолството на САЩ в Либия избяга от плен - 1
От посолството на Йордания в Триполи вчера бе отвлечен посланикът Фаваз ал Итан. Снимка: Синхуа/БТА

Поредното отвличане на заложник в Либия завърши с неуспех за похитителите, тъй като жертвата успяла да избяга, съобщи Нюзру, позовавайки се на англоезичния ирански телевизионен канал Presstv.

По данни на електронната медия мишена на престъпниците е станала сътрудничка на американското посолство – либийка от службата за охрана на дипломатическата мисия на САЩ. Жената изчезнала в понеделник, а по-късно се изяснило, че е била отвлечена, но успяла да се освободи от плен, обяснил прессекретаря на американското посолство в Триполи Джо Мелът.

В момента служителката е на свобода, но се намира в болница, тъй като по време на пленничеството си е получила огнестрелна рана. Животът й обаче е извън опасност. Посланникът на САЩ в Либия Дебора Джоунс вече се е видяла с пострадалата.

Вчера в Триполи, както Факти.бг вече писа, въоръжени хора с маски отвлякоха главата  на дипломатическата мисия на Йордания - Фаваз ал Итан. При нападението е пострадал шофьорът му, който по-късно е бил опериран. Министърът на външните работи на Йордания Насер Джудех заяви, че засега похитителите не са поставили никакви искания в замяна на освобождаването на Ал Итан. Според него, ситуацията със сигурността на хората в Либия остава много сложна.

Миналия месец в страната бе отвлечен и човек от екипа на посолството на Тунис, а по-рано - през януари, екстремисти задържаха в плен за няколко часа петима египетски дипломати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА