17 Април, 2014 11:25 1 568 2

Трима убити при боеве в Украйна

  • украйна-
  • свят-
  • боеве

За да избегне изтичане на поверителната информация, Комисията е информирала всяка страна само за индивидуалните рискове без да се посочват тези за Общността като цяло

Трима убити при боеве в Украйна - 1
Снимка: АП/БТА

Най-малко трима души бяха убити, а други дузина ранени при избухнала престрелка през изминалата нощ в град Мариупол, разположен в Източна Украйна на брега на Азовско море.

До инцидента се стигнало, след като проруски активисти нападнали база на полицията в града.

Голяма група въоръжени проруски протестиращи пристигнали в базата и поискали войските да подкрепят бунта им срещу прозападното правителство на страната.

В отговор избухнала престрелка, при която загинали трима от протестиращите, а други 12 били ранени.

На фона на тази напрегната обстановка в Украйна Женева ще бъде домакин на четиристранни разговори, посветени на ситуацията в Украйна. В тях ще участват първите дипломати на Русия, Украйна, Европейския съюз и САЩ.

Западът обвинява Кремъл, че подкрепя и подклажда бунта в проруските региони на Украйна.

Междувременно стана известно, че Европейската комисия е предала на всяка страна-членка на ЕС анализ на последиците, които би имало за дадената държава евентуално налагане на по-тежки търговски и финансови санкции на Русия, предаде Ройтерс.

За да избегне изтичане на поверителната информация, Комисията е информирала всяка страна само за индивидуалните рискове без да се посочват тези за Общността като цяло.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    9 0 Отговор
    Когато бяха събитията на "Майдана", беше всенароден протест. А сега...терористи, подкрепяни от Русия. Май "аршина" е двоен.
  • 2 Десислава Димитрова

    0 5 Отговор
    едно е да искаш да се промени държавата друго е да искаш да я разцепиш.при твоя аршин, що не пишеш на путин да направи референдуми в осетия,дегестан,чечня ?
Новини по държави: