Last news in Fakti

24 Април, 2014 09:37 968 0

Трима американци застреляни в болница в Кабул (обновена)

  • афганистан-
  • армия

Стрелбата поставя въпроса доколко местните сили за сигурност и афганистанската армия могат да гарантират мира и сигурността

Трима американци застреляни в болница в Кабул (обновена) - 1
Снимка: АП/БТА

Член на афганистанските служби за сигурност застреля трима чужденци в Кабул, съобщи Би Би Си.

Инцидентът е станал в столична детска болница. Правителствен говорител заяви, че убитите са работили като лекари там. По-късно Ройтерс уточни, че е ранена е жена, а нападателят опитал да се самоубие с изстрел в слепоочието. В момента той е в критично състояние.

Посолството на САЩ в Кабул потвърди в Туитър, че загиналите са трима американски граждани, пострадалата - също.

Ескалацията на напрежението става дни след президентските избори в страната.

Стрелбата поставя въпроса доколко местните сили за сигурност и афганистанската армия могат да гарантират мира и сигурността в държавата след изтеглянето на чуждестранния контингент. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: