24 Април, 2014 16:06 2 047 7

Путин: В Украйна управлява хунта

  • украйна

Президентът на САЩ Барак Обама упрекна Москва, че пренебрегва споразумението от Женева за успокояване на напрежението в Украйна

Ако съобщенията за убити и ранени в Славянск се потвърдят, то това означава, че в Украйна управлява хунта.

Това заяви руският президент Владимир Путин. Той не пропусна да предупреди, че Москва се готви да вземе ответни мерки, ако ескалацията на насилието продължи.

От тази сутрин украинските спецчасти провеждат операция в проруските области на Източна Украйна.

„Това е много сериозно престъпление. Това е наказателна операция и тя ще има последствия и на междудържавно ниво“, заяви Владимир Путин, коментирайки новините за водени сражения в Славянск.

Той отбеляза, че даже „законният президент на Украйна Виктор Янукович“ не си е позволил да прати армията срещу демонстрантите в Киев, въпреки че е имал право. Путин деликатно отбеляза, че той, както всеки един обикновен човек е разбрал за ситуацията в Славянск от новините.

Украинското министерство на отбраната посочи, че под прикритието на бронирана техника военни са навлезли в Славянск. При сраженията са убити петима сепаратисти, а един войник е ранен.

Президентът на САЩ Барак Обама упрекна Москва, че пренебрегва споразумението от Женева за успокояване на напрежението в Украйна.

На пресконференция в Япония Обама заяви, че Русия не е успяла да усмири бунтовниците в региона и предупреди, че Белият дом може да наложи допълнителни санкции срещу Кремъл.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    12 0 Отговор
    То пък защото Обама усмири "бунтовниците" в Ирак и Афганистан. Следва ли, че Русия трябва да наложи санкции на САЩ по този повод. Хем американски войски бяха там...Иначе работата става лошааа...
  • 2 Десислава Димитрова

    0 12 Отговор
    би наложил ама няма какви.да спре на американците износа на лади или телевизори електрон?путин си го кльопаше садамчо ,не по-малко от башар ,но не му достигат сили за санкции.

    Коментиран от #3

  • 3 Ivan Dimitrov

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "Десислава Димитрова":

    Русия може да санкционира джедаите/тоест американците/ по няколко различни начина:
    да спре да им купува държавните облигации, и в краен случай - да започне да ги разпродава /а в момента Русия е втория най-голям кредитор на Империята на доброто/ - което ще удари по престижа на боговете/тоест американците/, да не говорим, че няма да могат да вържат бюджета/не че сега много могат де/
    да прекрати транспортирането на техните товари и техника за Афганистан през своя територия - това ще постави воиските на елфите/тоест американците/ в критична ситуация
    да спре да продава на добродетелните фей/тоест американците/
    ракетни двигатели - и тогава жалките остатъци от космическата програма на УСАта ще си стоят на земята/където всъщност им е мястото/
    да не вози астронавтите на повелителите на светлината/тоест американците/ на своите "съюзи" до МКС и тогава те да гледат космоса по телевизията
    Това ти е за начало, а когато го осмислиш/ако можеш де/ ше има още!
  • 4 Десислава Димитрова

    0 8 Отговор
    ще продава американски облигации и ще срине доверието в сащ.страхотна идея по-добра от наплива на москвичи и юноси към европейските техномаркети.само, че от това би могла да изгуби само русия .първо ще изгуби пари ,а след спада на облигациите американците ще си ги изкупят спестявайки.друг е въпроса дали руснаците имат толкова много облигации колкото ти се иска на теб.
    тва с американските товари ,афганистан и русия сериозно ли ?покажи ми къде русия граничи с афганистан.що се отнася до американската космическа програма ,тя съществуваше през цялата студена война и ако руснаците спрът да сътрудничат на американците освен да загубят пари няма да постигнат нищо друго.щото американците си плащат за руските ракети и ги ползват заради цената.
    след като путин обаче реши да санкционира сащ,американския президент ще излезе с кратко изявление в медиите с текст близък до този:
    обявявам русия за страна на злото.
    после руснаците ще се возят на лади и ще гледат пак на юноси облечени в докови дрехи.европа е живяла без руските суровини и се е развивала,а сащ дори и няма да усети липсата на руските инвеститори,но русия без технологиите на останалия свят ще се върне в 20 ти век много бързо,където обиновените руснаци едва ли искат да живеят.
  • 5 Монго

    5 0 Отговор
    Кой не си е броил днес минусчетата...
  • 6 Десислава Димитрова

    1 3 Отговор
    минусите много аргументите малко!

    Коментиран от #7

  • 7 Монго

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Десислава Димитрова":

    Затова почнах да ти давам ++...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания