Last news in Fakti

27 Май, 2014 10:30 3 055 0

Нови кръвопролития в Източна Украйна

  • украйна-
  • убити-
  • сблъсъци-
  • източна украйна-
  • донецк-
  • мариупол-
  • славянск

Десетки загинали в Донецк, Славянск и Мариупол

Нови кръвопролития в Източна Украйна - 1
Снимки АП/БТА

Нови кървави сблъсъци отново избухнаха в Източна Украйна като оставиха десетки трупове, пишат руските информационни агенции.

В Донецк са били убити 24 души при обстрел на камион с ранени опълченци от летището на града, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на очевидци. След тази случка в областта е обявена мобилизация на целия медицински персонал.

По думите на очевидец камионът на батальон „Изток“ е бил обстрелван с гранатомет. Всички, които са били вътре са загинали, съобщава украинската информационна агенция УНН, позовавайки се на съобщение на самопровъзгласилия се губернатор на Донбас Павел Губарев.

По данни на украинците са загинали 35 души.

Информацията за обстрела на камион, превозващ ранени в хода на боевете на летището в Донецк опълченци, е била потвърдена от пресслужбата на самопровъзгласилата се Донецка народна република. Сблъсъците в района на летището продължават, посочват още от пресслужбата.

Междувременно в Мариупол неизвестни лица щурмуваха централата на провъзгласилата се Донецка народна република. Там са загинали петима сепаратисти.

В Славянск също започнаха нови боеве между украинската армия и народното опълчение. По време на обстрел са били убити 4 цивилни, а един е тежко ранен.

През нощта градът е бил подложен на артилерийски огън, картечници и леко стрелково оръжие. По данни на опълчението, мирни жители са загинали в резултат от обстрел на жилищен район на града.

Прозорците на много жилищни сгради са изпочупени, прекъснати са електрически кабели, навсякъде се виждат ями от взривове.

Милицията в момента е събира информация за жертвите и броят им може да нарасне.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: