Last news in Fakti

7 Юни, 2014 16:03 3 563 4

Арестуваха родители на дете тежащо 95 килограма

  • великобритания-
  • затлъстяване-
  • дете-
  • родители-
  • арест

Британската полиция арестува родителите на 11-годишно момче, което тежи 95 кг. Обвинението е, че те не са се грижили достатъчно добре за него и са се отнасяли лошо. След разпит 49-годишния баща и 44-годишната майка са освободени срещу гаранция, съобщава BBC.

Индексът на телесна маса на детето е 41.8, което спада към графата „тежък клиничен случай”. През последните два месеца от училището два пъти са изпращали детето в болница, за да бъде изследвано.

Оказва се, че родителите са били арестувани по същото обвинение и през март 2013 г. Тогава власите са се позовали на Закона за закрила на детето, който действа от 1993 г. и гласи че родителите са длъжни да се грижат за децата си. „Когато става дума за такъв тежък случай като наднормено тегло в разследването се включват експерти от специалната служба за насилие над децата, представителите на системата на здравеопазване и социалните служби”, обяснява полицейски офицер.

Родителите, от своя страна, отричат да не са се грижили добре за детето, чието име не се назовава. „Ние стимулирахме у него компютърни игри, които изискват движение. Наднорменото му тегло не е в резултат на неправилен начин на живот, а на гени”, казва бащата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    1 0 Отговор
    Що не пробват този закон в Судан, там милионерите си носят "Ролекса" на кръста...
  • 2 Iliyan Yanchev

    1 0 Отговор
    No commen
  • 3 Ласков

    1 0 Отговор
    С тази логика Бат Бойко може да осъди родителите си че не го допускат като премиер . Те са се грижили добре за детето , душевните и умствени проблеми "не са в резултат на неправилен начин на живот, а на гени"
  • 4 Е Ся!

    1 0 Отговор
    Хахаха "компютърни игри, които изискват движение" Поне да му бяха купили по тежка мишка че то голямо движение голямо нещо!