Last news in Fakti

19 Юли, 2014 16:53 1 821 0

Нови случаи на чумна пневмония в Колорадо

  • колорадо-
  • чума-
  • пневмония

Бактериите, които причиняват чумата, се срещат естествено в западната част на САЩ, най-вече в Калифорния, Ню Мексико, Аризона и Колорадо

Още трима души в Колорадо са били диагностицирани с чумата след контакт със заразено куче, чийто собственик получи животозастрашаваща форма на болестта, заявиха здравните власти, цитирани от Ройтерс.

Общо четирима души са били заразени с болестта, се посочва в изявление на Департамента за обществено здраве и околна среда на Колорадо.

Миналата седмица един човек, чието куче е починало от чумата, е бил диагностициран с чумна пневмония, рядка и сериозна форма на заболяването.

Мъжът остава в болница, но властите не дават подробности за състоянието му.

Новите три случая са имали "слаби симптоми" и са напълно възстановени след лечение  с антибиотици, обявиха властите, посочвайки че те вече не са заразни.

Белодробен чума е единствената форма на заболяване, което може да се предава от човек на човек, обикновено чрез инфекциозни капчици от кашлица.

Бактериите, които причиняват чумата, се срещат естествено в западната част на САЩ, най-вече в Калифорния, Ню Мексико, Аризона и Колорадо, припомнят от американския Център за контрол и превенция на заболяванията.

Заразеното куче в Колорадо вероятно се е заразило от прерийни кучета и зайци, които са първични домакини за бълхите, които носят бактериите.

Когато заразено животно умре, бълхи разпространяват заболяването, когато те намери друг гостоприемник.

В Колорадо са регистрирани общо 12 случая на хора, заразени с чумата през последното десетилетие, казаНови случаи на чумна пневмония в Колорадо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА