25 Юли, 2014 12:20 1 945 1

Известни личности карат велосипеди, последвай ги!

  • "аз карам велосипед. последвай ме!"-
  • известни личности-
  • поли генова-
  • деян донков-
  • ивайло захариев-
  • здравословния-
  • начин на живот

Поли Генова, Ивайло Захариев, Деян Донков, Орлин Павлов и други звезди от изкуството и спорта станаха посланици на колела

Специално издание на инициативата "Пощенска кутия за приказки", посветено на социалната кампания „Аз карам велосипед, последвай ме!“, ще се проведе на 28 юли от 19.00 ч. на открито в One More Кино в София. Входът е свободен за всеки, който иска да чуе 10 (избрани от изпратените над 130) авторски разкази на тема „История с велосипед“.

Историите ще бъдат прочетени от известни личности, сред които Поли Генова, Ивайло Захариев, Митко Павлов, Рут Колева, Рафи, Дидо от Д2, Димо от ПИФ и водещите от БНТ Анна Ангелова, Мария Андонова и Спас Кьосев.

Всички те, както и Станка Златева, Мария Гроздева, Деян Донков, Орлин Павлов, Стойко Сакалиев, Милен Цветков, Крум Савов и Максим Митков, станаха „Посланици на колела“ и се присъединиха към кампанията “Аз карам велосипед, последвай ме!”.

Звездите разказаха своите “Историите с велосипед”, а на 28 юли ще се чуят и тези на зрителите. Събитието ще постави финал на активната кампания, която цели да популяризира карането на велосипед в града като път към здравословния и по-качествен начин на живот.

България често попада на челни места в класациите за най-неспортуваща, най-болна и най-затлъстяваща нация. Статистиката сочи, че 78% от българите не спортуват, 51% осъществяват лека физическа активност, но това не е достатъчно, за да решим тези здравословни проблеми.

Парадоксално е, че България е шестата страна в ЕС по производство на велосипеди, но е на дъното на класацията, когато става въпрос за каране на велосипед в града или като спорт.

Кампанията „Аз карам велосипед, последвай ме!“ има за цел да даде пример за малка промяна в ежедневието, с която може да бъде поставено началото и на необходимата голяма промяна. За целите на кампанията е създаден и специален Наръчник на велосипедиста, който се разпространява като безплатна книжка по време на събитията, които са част от кампанията, а може да бъде и изтеглен онлайн от уебсайта на CSR Bulgaria.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко Добрев

    0 0 Отговор
    И аз карам велосипед