26 Юли, 2014 17:30 881 2

3 нови трансплантации у нас

  • трансплантации-
  • мозъчна смърт-
  • донор-
  • варна

44-годишен мъж изпада в мозъчна смърт, близките му решиха да дадат шанс за живот на други хора

След като 44-годишен мъж изпада в мозъчна смърт във варненската болница "Света Марина", близките му решиха да дадат шанс за живот на други хора, съобщава bTV.

Две бъбречни трансплантации бяха извършени в столичната болница "Лозенец", а сърцето беше присадено на пациент в болница "Света Екатерина".

Заради липсата на подходящ реципиент у нас, черният дроб е транспортиран в Германия по линия на сътрудничеството с "Евротрансплант".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Бакърджиев

    0 0 Отговор
    Хвала на близките. Трудно е вземането на такова решение. Резултата е 4 !!!! спасени живота.
  • 2 Надя Димитрова

    0 0 Отговор
    И мъката и надеждата в такива случаи са неизбежни,но благородството на даряващите органи е висша степен на човечност и реализирана надежда за шанс в продължаване на живота на хората,които живеят заради тази надежда ...