Last news in Fakti

1 Август, 2014 13:12 1 423 1

Нова университетска болница в София

  • софиямед-
  • лекари-
  • студенти-
  • обучение-
  • болница

Най-голямото и модерно частно здравно заведение в страната МБАЛ „Софиямед“ вече има статут на Университетска болница. След проведеното заседание на Министерски съвет в сряда и издадено решение „Софиямед“ става първото частно лечебно заведение в столицата с подобен профил. Така студенти и докторанти по медицина ще могат да провеждат обучението си на територията на лечебното заведение от тази есен.

През месец декември 2013г. Министерство на здравеопазването акредитира МБАЛ „Софиямед“ като база за практическо следдипломно обучение на лекари за придобиване на специалност по 11 дисциплини. Тогава здравното заведение получи и най-високата акредитационна оценка – отличен, за цялостна медицинска дейност, както и за отделните медицински и други дейности за срок от 5 години.

„За нас решението на Министерски съвет за акредитиране на „Софиямед“ като Университетска болница и поставената от Министерство на здравеопазването отлична оценка на лечебното заведение е огромно признание. Това доказва, че за 2 години от създаването на МБАЛ „Софиямед“ не само сме успели да създадем работеща структура, но и да докажем, че сме търсена и предпочитана болница, разполагаща с доказани професионалисти и съвременна апаратура, които са в услуга на здравето на хората“, коментира управителят на болницата д-р Йордан Пелев.

От официалното откриване на "Софиямед" през май 2012г. до този момент през нея и диагностично консултативния й център са преминали над 150 000 пациенти, а преди броени дни лечебното заведение отвори и нов медицински корпус. Болницата работи с НЗОК и осигурява на пациентите си високоспециализирани медицински и медико-диагностични услуги.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 0 Отговор
    За да станете предпочитана болница се научете първо да лекувате хората а после да искате пари от тях иначе сте обречени като всички останали комунистически бункери наречени болници!