1 Август, 2014 17:44 692 0

И от БЛС призоваха за актуализация на бюджета

  • блс-
  • лекарски съюз

Българският лекарски съюз приветства изразеното днес желание на ГЕРБ и ДПС за актуализация на държавния бюджет и призова БСП и „Атака” „да осигурят така нужното на всички граждани в страната спокойствие”.

В официална позиция до президента и лидерите на парламентарните политически партии лекарите подчертават, че бюджетът на здравната каса винаги е бил част от този на страната.

Според БЛС, предвидените от Министерски съвет 225 млн. лева за НЗОК ще позволят работата на лечебните заведения и снабдяването на пациентите с лекарства до октомври. „Това означава, че следващото правителство, което и да е то, ще трябва да извърши повторна актуализация на бюджета на НЗОК между 100 и 200 млн.лв”, посочват медиците.

„В този контекст, и предвид факта, че бюджетът на НЗОК винаги  е бил част от консолидирания бюджет на държавата, смятаме, че по-отговорно  и държавнически целесъобразно  е да се извърши тази актуализация  с един акт на сегашния парламент. Това ще доведе до пълно спокойствие не само в здравния сектор, но и в останалите не по-малко важни сфери – образование, строителство, управление на общините и т.н.,” е твърдото убеждение на лекарите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА