Last news in Fakti

21 Август, 2014 18:52 3 305 0

Излекуваха американски медик, заразен с ебола

  • лекар-
  • излекуваха-
  • американски-
  • атланта-
  • ебола-
  • либерия-
  • кент брантли

Той е преминал експериментална терапия и вече е изписан от болница

Излекуваха американски медик, заразен с ебола - 1
Д-р Кент Бранли и съпругата му Амбър. Снимка: АП/БТА

Най-сетне първи положителни резултати в борбата с вируса ебола, за който се смята, че поне засега няма ваксина: от болница в Атланта изписаха американския лекар Кент Брантли, който премина експериментално лечение срещу смъртоносното заболяване, съобщи „Ройтерс“.

Последните резултати от изследванията на 33-годишния медик показват отсъствие на каквито и да било следи от вируса в кръвта му, потвърждава и Си Ен Ен. Той е бил лекуван с експерименталния препарат Zmapp. Заедно с него в болницата в Атланта е била настанена и колежката му, 59-годишната Нанси Райтбол, също заразена с вируса. Тя също ще бъде изписана.

Двамата са работили в Либерия, където е едно от най-големите огнища на епидемията.

В средата на август Световната здравна организация одобри в борбата със смъртоносната болест да бъдат използвани ваксини, които не са преминали клинични изследвания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА