Last news in Fakti

23 Август, 2014 13:58 3 931 2

Синята планета: България да забрани влизането на самолета от Нигерия заради Ебола

  • ебола-
  • самолет-
  • софия

Държавата да вземе мерки, каквито има в редица страни от Европа с цел недопускане на разпространението на вируса у нас

Министерствата на здравеопазването и транспорта да забранят влизането в България на самолета от Нигерия заради случаите на Ебола в африканската държава. Това искат в официално съобщение до медиите от Синята планета.

Държавата да вземе мерки, каквито има в редица страни от Европа с цел недопускане на разпространението на вируса у нас. Малта и Финландия също са отказали достъп на самолета заради случаите на Ебола в Нигерия. Машината с нигерийски екипаж се очаква да кацне за ремонт до края на седмицата и това създава напрежение сред екипите на "Луфтханза техник - София". Министерствата на транспорта и на здравеопазването са разрешили с аргумента, че няма риск от зараза със смъртоносния вирус, от който в Африка починаха 1350 души за 8 месеца. По информация на здравното министерство в Нигерия са регистрирани само 10 случая.

Световната здравна организация (СЗО) призова вече страните, които са засегнати от Ебола, да проверяват всички заминаващи пътници на международни летища, пристанища и основни гранични пунктове. Авиокомпаниите започнаха да променят полетите си до рисковите държави. В Air France върви подписка за прекратяване на полетите на компанията им до държавите, в които има епидемия. Emirates Airline е "анулирала" столицата на Гвинея. British Airways спря всички полети до Сиера Леоне и Либерия до 31 август.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    НИЩО НЕ СЕ ПРАВИ ТУКА
  • 2 mitko mitov

    0 0 Отговор
    дори и цяла Европа да забрани полетите от и до тези страни при нас както винаги не се прави нищо или ако се направи то ще е късно,те за пари са готови да затрият народа.