Last news in Fakti

26 Август, 2014 21:58 2 266 1

Погнаха и кадрите на БСП и в болниците

  • лекари-
  • бсп-
  • боници-
  • здравепазвне

Уволнени са шефове и директорски бордове в болници. Изхвърлен е и шефът на столичната Районна здравна инспекция, промени има и в управлението на 9 големи болници

Новият служебен кабинет почна чистка и в здравеопазването, отбелязва Нова телевизия.

След като в последните дни на мандата си бившият здравен министър Таня Андреева се опита да уволни шефове на ключови болници, наследникът й д-р Мирослав Ненков отвръща на удара. Уволнен е шефът на столичната Районна здравна инспекция, промени има и в управлението на 9 големи столични болници.

Една година д-р Огнян Иванов ръководи най-голямата Регионална здравна инспекция у нас – тази в София. Заема поста по времето на предходното управление след конкурс. Но не крие, че от 35 години е член на БСП. От днес или три седмици след встъпването в длъжност на новия кабинет обаче, е уволнен.

Според министъра мотивите са професионални.

Не такъв обаче е мотивът за промените в директорските бордове на 9 водещи болници у нас. Сред тях „Пирогов“, Александровска, ИСУЛ, „Св. Екатерина“ и Националната кардиологична болница. Повечето смени министърът аргументира с принадлежността на отстранените към политическия кабинет на д-р Таня Андреева.

С встъпването в длъжност на новия министър, изненадващо след болничен се върна шефът на спешната помощ в София д-р Гелев.

Няколко дни по-късно обаче зле се почувства шефът на Агенция медицински одит д-р Симеон Василев. И той дългогодишен член на БСП. Разболява се точно за два месеца – колкото ще управлява служебният кабинет. Но министър Ненков ни увери, че той няма да бъде уволнен, заключава Нова телевизия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    0 1 Отговор
    Червения б....к трябва да се изхвърли !