31 Август, 2014 18:20 1 564 0

Повече плодове и зеленчуци правят тен за 6 седмици

  • плодове-
  • зеленчуци-
  • тен-
  • златист

Така кожата придобива златист блясък, докато слънцето я прави кафеникава

Съжалявате, че лятото си отива и красивият ви морски загар скоро ще остане само спомен? Според британските учени, подобен ефект може да се постигне по много приятен начин и без да се излагаме на слънчевите лъчи – просто хапвайте повече плодове и зеленчуци. Това придава златисто сияние на кожата, което е сигнал за цветущо здраве и инстинктивно привлича представителите на другия пол.

Високите нива на червени и жълти пигменти в зеленчуците даряват на кожата златист блясък, докато слънчевите бани я правят кафеникава, пише „Дейли Мейл“, позовавйки се на резултатите от изследването.

Това е така, защото кожата може да промени тена си по два начина: чрез процес, наречен каротеноидно оцветяване при консумацията на меню, богато на плодове и зеленчуци, и чрез процес, наречен меланиново оцветяване, когато кожата потъмнява от слънцето. Именно при първото се получава златист тен, който има още по-добър естетически ефект, отколкото придобития на плажа.

Според изследователите, само две похапвания на плодове и зеленчуци извън основните ястия дневно в продължение на 6 седмици водят до забележимо подобряване на цвета на кожата. Самите експерти са изумени, че дори незначителни промени в диетата предизвикват бързи и ясно видими резултати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА