Last news in Fakti

1 Септември, 2014 09:31 1 945 0

Таксиметрови шофьори парамедици по софийските улици

  • парамедици-
  • шофьори-
  • такси

От началото на септември започва обучение на шофьори от Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Благоевград

Таксиметрови шофьори парамедици по софийските улици - 1
Снимки: БТА

От днес по улиците на София ще се движат първите 15 таксиметрови шофьори-парамедици с напълно оборудвани коли за оказване на първа помощ при катастрофи и други инциденти. Шофьорите, които доброволно са преминали обучение, ще имат специализирано оборудване.

Председателят на Клуб "Активна сигурност" Стефан Софиянски поясни, цитиран от БНР: "Идеята – таксиметровите шофьори да се включат в една такава инициатива, беше, тъй като те са постоянно на улицата и биха могли да бъдат първите, които да се отзоват на мястото на инцидент и да окажат съответната помощ, която би могла да бъде решаваща за спасяване на човешки живот – спиране на кръвозагуба, възстановяване на дишане, сърдечна дейност".

От началото на септември започва обучение на шофьори от Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Благоевград.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА