Last news in Fakti

1 Септември, 2014 14:23 1 310 0

Преди първия учебен ден Бургас въшляса отново

  • преди-
  • първия-
  • учебен ден-
  • въшляса-
  • отново

Това е втората вълна на малките гаданки от началото на годината

Преди училище Бургас въшляса отново. Сигнали за въшки получи Gramofona.com от читатели. По думите им, децата пламнали с паразитите, което веднага изпратило родителите в аптеките. В някои обаче препаратите против въшки са изчерпани. В аптеките, където са се заредили със значителни количества от мазилото пък коментираха, че периодично продават от него.

Районната здравните инспекции повече от 10 години не отговарят на сигналите за контрола и превенцията на малките гадинки.

Някои детски градини имат филтър, през който всекидневно минават децата, но не всички го практикуват.

От Дирекция  „Здравеопазване” към Община Бургас коментираха, че в момента няма как да контролират ситуацията, тъй като децата не са на училище все още. Така, родителите на въшлясалите деца, на добра воля могат да сигнализират или сами да вземат превантивните мерки.

Специалисти съветват, заразените деца да се обезпаразитяват навреме, докато не е започнала учебната година, защото когато децата се събират с връстниците си, пренасянето на въшките става неконтролируемо.

Това е втората вълна на малките гаданки от началото на годината. Припомняме, че през зимата бургаските училища пламнаха от въшки. Неприятната епидемия беше засечена в много учебни заведения.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА