Last news in Fakti

18 Септември, 2014 10:36 3 200 0

В Дания лекуват аутизъм с Kangoo Jumps

  • kangoo jumps-
  • аутизъм

Научните проучвания, направени именно от НАСА, показват, че упражнението отскок е най-ефикасното, ефективно и приятно упражнение, което някога е било измислено

Всеки ден хора с аутизъм ни показват, че могат да преодолеят, странностите на аутизма. Ако хората имат най-просто разбиране за това какво е аутизъм, това би могло да има огромно влияние върху тяхната способност да израснат като зрели хора. Все още у нас има неразбиране към хората, които са по-различни не по своя воля.

По света вече има различни експериментални методи за лечение на аутизъм, един от тях навлизащият стил аеробика у нас Kangoo Jumps. Той вече успешно се прилага в Дания и Южна Африка. В датския Алберслуд се сформират групи от деца аутисти, които практикуват Kangoo Jumps.Те подобряват своя физически баланс и координация.

У нас няма данни колко са хората страдащи от аутизъм. Някои от тях успяват да намерят професионална реализация, например в IT сектора.

От асоциацията по аутизъм са убедени, че спортът добре се отразява на хората с такива проблеми. Вдъхновена от Дания Василена Радичкова, мениджър на Kangoo Клуб България, обмисля идеята за група деца, страдащи от аутизъм, да опитат Kangoo Jumps, но е сигурна, че това не може да стане без помощта на терапевт.

В книгата си "Скачай за здраве" д-р Мортън Уокър пише как скачането помага за коригиране на когнитивни увреждания, подобрява зрението, координацията и концентрацията.

Научните проучвания, направени именно от НАСА, показват, че упражнението отскок е най-ефикасното, ефективно и приятно упражнение, което някога е било измислено. Едновременно с това всички телесни клетки, всички мускули и всички органи са мобилизирани и подготвени да бъдат най-ефективни с всеки направен скок.

Едновременно всички телесни клетки, всички мускули и всички органи са мобилизирани и подготвени да бъдат най-ефективни с всеки направен скок.

От своя страна от асоциацията по аутизъм смятат, че физическата активност се отразява добре на хората с подобен проблем. Дори и скептиците, които не вярват, че Kangoo Jumps може да въздейства добре на хората с аутизъм, могат да опитат този аеробен стил, за да се заредят с енергия и красота.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА