Last news in Fakti

23 Септември, 2014 16:37 1 188 0

В Бургас се плашат от брак, но не и от правенето на бебета

  • бургас-
  • плашат-
  • брак-
  • правенето-
  • бебета

Много от бебета са се родили извън България, но актовете им за раждане са издадени тук

Все повече намалява тенденцията влюбените двойки в Бургас да сключват граждански брак. Само от началото на тази година 771 двойки са подписали, сочат данните на ГРАО-Бургас.

Ръст на сключени бракове се отчита през 2009 година. Тогава заветното „Да“ са си казали 1064 двойки. Това потвърди за Gramofona.com Стефка Калева от ГРАО- Бургас. От тогава насам се забелязва, макар и малък спад на сключени бракове.

Така на следващата година 975 влюбени са подписали, а през 2011 техният брой спада на 934. За изминалата година двойките са с около двеста по-малко от 2014-906. Пак по данни на ГРАО-Бургас в Общината са регистрирани 2700 акта за раждания. Въпреки че календарната година все още не е приключила, се очакват още бебета да се появят на бял свят. Миналата година в Общината са регистрирани 3580 акта, а през 2012-3448. Много от бебета са се родили извън България, но актовете им за раждане са издадени тук.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА