Last news in Fakti

30 Септември, 2014 09:17 1 056 0

7 деца са с хранително натравяне, след като яли в училищния стол

  • деца-
  • хранително-
  • натравяне-
  • училищния-
  • стол

В момента състоянието им е стабилно

Седем деца от първи клас на 45-то столично училище са постъпили в Инфекциозна болница с хранително отравяне снощи, след като яли в училищния стол пиле с ориз, съобщиха от Нова телевизия.

Прегледани са общо 10 деца. Седем от тях са останали в болницата на системи. Останалите са изписани за домашно лечение.

Очаква се до три дни да излязат изследванията на пробите от децата и да се установи причината за натравянето. В момента състоянието им е стабилно, каза дежурният в приемното отделение д-р Венцислав Кръстев.

"Яли са в стола пиле с ориз и три часа по-късно са получили симптомите повръщане, диария. Децата са добре в момента, няма причини за притеснение”, обясни д-р Кръстев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА