22 Октомври, 2014 17:58 1 416 1

Разбиха схема за лично облагодетелстване и трудова експлоатация на пациенти

  • разбиха-
  • схема-
  • лично облагодетелстване-
  • трудова експлоатация-
  • пациенти

Операцията е на ДАНС в психиатричната болница в с. Карлуково

На 21.10.2014 г. под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Ловеч е извършена специализирана операция на органите на ДАНС в Държавна психиатрична болница в с. Карлуково. Действията са предприети в рамките на образувано досъдебно производство за престъпления по служба (чл. 282, ал. 2 от НК). За 24 часа по ЗДАНС/ Задържани са две лица. Иззети са множество документи и са разпитани свидетели.

В рамките на разследването са получени данни, че длъжностни лица са отклонявали за лично облагодетелстване материали и средства, отпускани за издръжка и капиталови разходи на здравното заведение, както и за храна и лечение на пациентите. Според събраната информация основните схеми включват възлагане на обществени поръчки на фирми, регистрирани на близки роднини. Налице са данни, че по разпореждане на длъжностните лица служители на болницата (в рамките на работното време) и пациенти са били принуждавани да полагат безвъзмездно труд в частни обекти. С цел лична облага са отклонявани и лични средства на пациенти (пенсии и социални помощи).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку

    0 0 Отговор
    Arbeit macht frei