Last news in Fakti

22 Октомври, 2014 22:39 2 736 1

36-годишната родилка починала от ДИК синдром?

  • линейка-
  • видин

В борбата за спасяване на живота й са участвали гинеколози, реаниматори, кардиолог и хематолог

36-годишната Д.Й. е починала след раждане на 15 октомври т.г. в МБАЛ "Св.Петка" във Видин. Близките й са подали жалба в прокуратурата, за да се изяснят обстоятелствата около смъртта и полицията е започнала проверка по случая, пише в. "24 часа".

Аутопсията вече е направена, но се чакат резултатите от хистологичните изследвания, които отнемат около месец. Първоначалните данни потвърждават становището на лекарите, че родилката е развила ДИК синдром, при който се стига до пълна липса на кръвосъсирване и произтичащи от това кръвотечения в различни тъкани и органи. Във фаталния ден жената е родила със секцио третото си дете - момченце.

Интервенцията приключила в 10,30 ч., след което пациентката била изведена от операционната и дори й дали новороденото. След около два часа обаче започнала да се чувства зле и да кърви обилно, което наложило повторна операция и отстраняване на матката. Въпреки предприетите мерки, прелятите 10 сака с кръв и плазма и приложеното медикаментозно лечение за спиране на кръвотечението, по-късно същия ден жената издъхнала.

В борбата за спасяване на живота й са участвали гинеколози, реаниматори, кардиолог и хематолог. Веднага е започнала вътрешна проверка и е било уведомено здравното министерство, каза зам.-директорът на болницата д-р Лъчезар Блажев. Жената е била с отрицателен резус фактор и след предишните две раждания, които също са били със секцио, е била посъветвана да не ражда трети път. Новороденото момченце е живо и здраво, но освен него сирачета остават двете момиченца на починалата.През пролетта от развит след раждане ДИК синдром почина 37-годишна родилка в Бургас, припомниха от видинската болница.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Паола

    0 0 Отговор
    Имате ли снимка на жената