Last news in Fakti

28 Октомври, 2014 07:15 1 422 0

Испански хирург чете лекция в Медицински университет-Пловдив

  • испания-
  • лекар-
  • хирург

През 2011 година за първи път извършва унипортална белодробна лобектомия

Д-р Диего Гонзалез Ривас от Испания, който е един от водещите европейски гръдни хирурзи, ще посети Катедрата по специална хирургия към Медицинския университет в Пловдив и Клиниката по Гръдно-коремна хирургия към УМБАЛ "Св. Георги".

На 28 октомври, вторник, от 8.30 часа, ще се проведе хирургия на живо, а от 12.30 час в 10-та Аудитория на университета, която се намира в Хирургичния блок на УМБАЛ "Свети Георги", ще се състои публичната лекция на д-р Ривас върху микроинвазивната хирургия.

Доктор Диего Ривас завършва образованието си по медицина в Университета в Сантиго де Кампостела, Испания, като получава и диплом с отличие от Медицински Университет Ла Коруня, Испания. Продължава своето обучение по Обща гърдна хирургия и трансплантации на белия дроб в Университетската болница на Ла Коруня, към чийто екип е част и до днес. В момента е ръководител на Звената по мини инвазивна гръдна хуругия на ЦХУГ "Хуан Каналехо", Унивеститеският комплекс "Сан Рафаел" и болница "Модело", Ла Коруня, Испания. Д-р Ривас участва в издателските колективи на всички водещи списания в областта на общата гръдна хирургия, член е на Европейското дружество на гръдните хирурзи и организатор на годишните срещи на Испанското дружество на гръдните хирурзи. През 2010 година придобива Европейски сертификат по обща гръдна хирургия (FEBCTS).

През 2011 година за първи път извършва унипортална белодробна лобектомия, като публикува техниката във водещи списания. Гост лектор е на конгреси по мини инвазивна гръдна хирургия в Южна Америка, САЩ, Азия и Европа. Участва ежемесечно в курсове с хирургия на живо във водещите световни клиники, където популяризира своята техника. Последните му иновации са свързани с прилагането на техниката при неинтубирани пациенти. Посещението на Д-р Ривас в Медицински Университет Пловдив включва хирургия на живо и лекционен курс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА