Last news in Fakti

30 Октомври, 2014 21:45 1 449 0

Лекарите искат рекордните 3,2 милиарда лева за здравеопазване

  • националния рамков договор-
  • българския лекарски съюз-
  • здравеопазване

Ако това не бъде изпълнено, от съсловието може да не седнат на преговори по Националния рамков доковор за 2015 г.

Повече пари за здравеопазване искат от Българския лекарски съюз. На извънреден събор в Равда се очаква утре лекарите да поискат минимум 3 200 000 000 лева за догодина. В случай че искането им не бъде изпълнено, от съсловието се заканват да не седнат на преговори по Националния рамков договор за 2015 г.

„По мои разчети за около 3 милиарда и 230 милиона лева бюджет на Националната каса говорим. Това трябва да бъде минимумът, под който не може да се падне. Евентуално трябва да се мисли за известно увеличение на бюджета на Министерството на здравеопазването и то главно с оглед на рязко вдигане на средствата в спешната медицинска помощ”, обясни пред Нова тв д-р Димитър Петров - гл. експерт в Българския лекарски съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА