Last news in Fakti

21 Ноември, 2014 11:47 815 0

57-годишна жена от Сливенско стана поредния донор

  • жена-
  • сливенско-
  • поредния-
  • донор

Тя е постъпила в болница с много тежък мозъчен кръвоизлив, а два дни след това е изпаднала в мозъчна смърт

57-годишна жена в мозъчна смърт стана поредния донор. Това съобщи координаторът по донорство в МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен – д-р Николай Иванов.

На 17 ноември в лечебното заведение е постъпила 57-годишна жена от сливенска община, с много тежък мозъчен кръвоизлив. Два дни след това е изпаднала в мозъчна смърт. Нейните близки са дали съгласие и тази нощ в 3,50 ч. е извършена експлантация на органите. В 4,10 ч. екипът е отпътувал за столицата. Д-р Иванов съобщи, че черният дроб е транспортиран във ВМА, а бъбреците – в Александровска болница.

Това е четвъртата донорска ситуация в сливенската болница за тази година, но е единствената при която е осъществена експлантация. От началото на дейността на екипа по донорство в болницата са осъществени 7 експлантации на органи, а донорските ситуации са 11.

Ръководството на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”- Сливен изказва своите дълбоки съболезнование на семейството на пациентката и голяма благодарност към близките й за проявеното разбиране, благодарение на което ще бъдат спасени човешки животи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА