Last news in Fakti

22 Ноември, 2014 18:11 8 017 6

Доктор остави момче без пенис

  • лекар-
  • пенис-
  • полов член-
  • полов член-
  • дете-
  • член

Заведеният иск срещу д-р Митрев в размер на 191 186,44 лева представлява част от изплатеното обезщетение

Многопрофилната болница за активно лечение „Д-Атанас Дафовски" в Кърджали съди д-р Чанко Митрев за близо 200 000 лева заради лекарска грешка при лечение на 6-годишно дете. Става дума за малкия М. Ч. от Джебелско, който бе осакатен през април 2010 година, пише 24rodopi.com.

Заведеният иск срещу д-р Митрев в размер на 191 186,44 лева представлява част от изплатеното обезщетение на З.А.Ч. и Р.Ю.Ч., като родители и законни представители на малолетния М.З.Ч. в общ размер на 582 372.88 лева, в едно със законната лихва върху сумата, предмет на иска, считано от 12.02.2014 година - датата на която била изплатена цялата сума.

Болницата в Кърджали и д-р Чанко Митрев бяха осъдени от Върховния касационен съд да платят рекордното обезщетение в съдебната практика на България - 404 161 лева и 71 стотинки към онзи момент.

Първоначалният иск бе за 900 000 лева.

Сумата, която получи 6-годишното момче, е обезщетение за причинените му в резултат на извършено на 15.04.2010 г. електрическо изгаряне и необратима некроза на кожата и целия полов член, водещо до детеродна неспособност, неимуществени вреди, изразяващи се в претърпените болки и страдания от изгарянето на половия член и мъдниците, от претърпените четири хирургически интервенции през периода 15.04.2010 г. – 21.07.2010 г.;

 

от невъзможността детето да уринира до пълно задържане на урина и носене на катетър за период от четири месеца; от пълната липса на полов член;

 

детеродна неспособност; невъзможност да осъществява завинаги полов акт;

 

преживян стрес, дълбока психологическа травма и липса на самочувствие от невъзможността да контактува с други деца в детски заведения, тъй като няма полов орган и уринира клекнал; естетически дискомфорт от обезобразените части на тялото и наличие на дупка в тялото вместо полов орган.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Омазана ЧАЛМА

    0 0 Отговор
    Простотията при мюслитата край няма. Много тъп народ!
  • 2 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    УЖАС Е ТОВА
    ЗА КАКВО СА ТИ ПАРИ
    И ТОВА МИ БИЛО ДОКТОР
    ДА ТИ ОСАКАТИ ДЕТЕТО ОТ ВСЯКЪДЕ И ФИЗИЧЕСКИ И ПСИХИЧЕСКИ
  • 3 S Doichinov

    0 0 Отговор
    Ужас
  • 4 софиянец

    0 0 Отговор
    И евреите ли са тъп народ,че командват целия свят ???
  • 5 Гост

    0 0 Отговор
    Когато дъщеря ми беше на 3 - нещо и влезе в окото и я дразнеше много. Отидохме при "овталмоложка", която тръгна да бърка с тънки метални пинсети в окото, за да види какво имало ...
    Казах, че не поозволявам, и тя ме изгони ...
    Не знам какво можеше да стане иначе - детето плачеше и мърдаше постиянно.
  • 6 Рентиер

    0 0 Отговор
    Защо съдят лекаря? Родителите са за съд! Престъпление е пряко волята на детето те да вземат решения с толкова мащабно отражение върху целия живот на сина им! В конституцията пише, че всеки има право да избира религията си и как се назовава. Е питам аз къде е тази свобода, след като малцинствата осъкатяват малолетните си деца с този изваратен порочен анадолски обичай? Самото обрязване крие в себе си риска да бъде изгорен половия орган, следователно родителите, вземайки решението от името на подопечното им дете би следало да претеглят рисковете асоциирани с този варварски акт. Всяка интервенция крие своите рискове и аз не смятам, че лекарят е виновен. Още повече интервенцията не е наложена от живото-застращаващо състояние, а по- скоро има козметичен характер, базиран на изкривените религиозни възприятия на малцинствена група. Освен това не виждам защо на едни простовати, верояно необразовани, прости по своята същност и възприятия за света представители на малцинствена група им трябват тези пари? Освен да сложат някакъва нелепа протеза с хидро- маханични свойства или нещо подобно, ако перверзната им религия го позволява, не виждам за какво ламтят за толкова пари? Искат да изкарат пари от трагедията на сина си, вместо да чистят тютюн. Къде е закрила на детето да отнеме насилствено превърнато в хермафродит по волята на родителите си клето дете?!?! Ако зависеше от мене З.А.Ч. и Р.Ю.Ч. нямаше и един лев да получат, а щяха да бъдат изпратени с еднопосочен билет на перманентна ол инклузив ваканция на остров Белене!!!