Last news in Fakti

25 Ноември, 2014 07:29 1 832 0

7 начина да подготвите кожата си за зимата

  • кожа-
  • зима-
  • студ-
  • съвети-
  • красива кожа

Поддържането на красива и здрава коже може да се окаже предизвикателство ако не знаете някои тайни

Ниските температури, ниската влажност и екстремните метеорологични условия могат да увредят кожата ви. През студените зимни месеци, може да забележите, че кожата ви е суха, сърбежна и дехидратирана. Склонност към преяждане и гуляите по време на ваканционния сезон могат само да влошат ситуацията. За щастие можете да направите ежедневната си красота по-малко проблематична през зимата като следвате няколко лесни и полезни съвети и трикове.

1. Купете си кремове

През зимата кожата ви се нуждае от повече грижи, отколкото през лятото. По време на студено време трябва да се запасите на кремове и избягвайте използването на лосиони. Кремовете обикновено имат по-тежки формули и когата ви може да "натежи".Въпреки това те са най-добрите защитници срещу тежки метеорологични условия. Зимните кремове съдържат повече мастни съставки, които предотвратяват дехидратацията и грапавостта. Нанесете крем преди лягане и не по-малко от 30 минути, преди да излезете на открито.

2. Използвайте ежедневно слънцезащитни продукти

Много жени погрешно вярват, че кожата им не се нуждае от слънцезащитни продукти през зимата. В действителност, слънцето е вредно за кожата през цялата година, а през зимата вредния ефект се подсилва от ниските температури и вятъра. Ако не се прилагат слънцезащитни продукти, можете да получите изгаряне дори и през зимата. Ако дневният ви крем не съдържа SPF, помисли да си закупите слънцезащитни продукти с SPF 15 и по-висок фактор. Слънцезащитните кремове са от съществено значение ако прекарвате много време на открито, било то работа или физически упражнения. Уверете се, че използвате слънцезащитни кремове най-малко половин час преди да излезете.

3. Не забравяйте за ръкавиците

Ръкавици често са много пренебрегван и подценяван елемент и повечето хора решават да сложи ръкавиците само когато температурите са изключително ниски. Въпреки това трябва да носите ръкавици по време на есенно-зимния сезон, за да се предпази кожата от зачервяване, измръзване и грапавост. Кожата на ръцете ви е много по-чувствителна и уязвима по време на студените зимни месеци, така че се нуждае от повече овлажняване и подхранване от всякога. За по-добър ефект можете да намажете ръжете си с крем преди да сложите ръкавици.

4. Взимайте си кратки душове

Дълъг горещ душ е наистина това, което обичаме и се нуждаем през зимата, но истината е, че горещите душове са много вредни за кожата, както и накисването в гореща вана. Топлата вода стимулира излишната сухота и дехидратация; тя премахва горния защитен слой на кожата и я прави по-уязвима към дразнители. Ако имате мазна кожа е добре да избягвате използването на сапуни. Вместо това изберете подхранващи душ гелове и слагайте на тялото кремове и овлажнители веднага след като вземете душ. Помислете да намалите времето си за душ и да предпочетете да се къпете с хладка вода.

5. Овлажнявайте кожата си

Не чакайте ръцете и лицето ви да станат сухи и да започнат да се белят. Трябва да започнете да използвате овлажнители когато термометърът показва температури под нулата. Обърнете специално внимание на ръцете си. Да мажете ръцете си с овлажняващи кремове два пъти на ден не е достатъчно. В идеалния случай трябва да използвате крем за ръце 5 или 6 пъти на ден в зависимост от вашия тип кожа. Носете крем за ръце в чантата си и го използвайте всеки път когато си измиете ръцете.

6. Преразгледайте вашата диета

Знаете, че състоянието на кожата се отразява на вашето здраве което е пряко свързано с вашия хранителен режим. Забелязали ли сте, че кожата ви става жълтеникава и несъвършена през зимата? Може би, трябва да преразгледате ежедневното си хранене и да промените хранителните си навици. По време на студено време тялото ви изисква повече мазнини, затова трябва да прескочите нискокалоричната диета и да увеличите приема на зеленчуци, риба, млечни продукти и здравословни мазнини. Придържайки се към здравословна диета ще направите кожата си сияйна и здрава. Увеличете консумацията на цитрусови плодове, зеленчуци и морски дарове. Това не само ще осигури защита срещу сухотата и лющенето, но също ще забави процесите на стареене и ще намали появата на фини бръчки.

7. Приемайте течности

Повечето хора не пият препоръчаното количество вода на ден, още по-рядко хората пият достатъчно течности през зимата. Вие може да не чувствате жажда по време на студения сезон, но в действителност нуждите за хидратация на тялото ви не зависят от сезона. Пиенето на много вода е изключително полезно за вашето здраве и красота. То помага да се отървете от токсините, повишава еластичността на кожата и я подмладява. Вие трябва да пиете поне по 8 чаши вода на ден и е добре да опитате да намалите количеството кофеин, газираните напитки и черния чай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА