Last news in Fakti

21 Декември, 2014 16:22 1 766 1

Отпускат над 250 000 лв. за спасителен център за диви животни

  • ивелина василева-
  • стара загора-
  • спасителен център-
  • диви животни-
  • бедстващи-
  • рехабилитация-
  • "зелени балкани"

Центърът в Стара Загора от началото на 90-те помага на питомците си в рехабилитацията, размножаването и връщането им в природата

Отпускат над 250 000 лв. за спасителен център за диви животни - 1
Министър Ивелина Василева храни пеликаните в центъра

253 480 лв. ще бъдат отпуснати за подпомагане дейността на Спасителния център за диви животни в Стара Загора от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Това съобщи министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, която на място видя как служителите на центъра отглеждат и лекуват животните.

Предвидените средства са за 2015 г., като с тях ще се осигури ветеринарно медицинско обслужване, основни храни, добавки и пособия за дивите животни. ПУДООС осигурява финансиране за центъра от 2004 г., като тази година ще бъде отпусната най-висока субсидия.

Спасителният център за диви животни е специализирано звено от дейността на “Зелени Балкани”, свързано с рехабилитация, размножаване и връщане в природата на редки и застрашени диви животни. Центърът е създаден в периода 1990–1994г. от “Зелени Балкани” като Център за редки и застрашени видове, с идеята да се приемат бедстващи диви животни от цялата страна. По-късно е обявен и официално за спасителен център със заповед на министъра на околната среда и водите.

Центърът развива активна образователна дейност с природозащитна насоченост и изпълнява програми за реинтродукция и подпомагане популациите на редки и застрашени видове птици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Хубаво е,че ще се отделят пари за животните,ами сега,когато идва коледа,а някои хора няма какво да ядат даже,какво ще им дадете на тях.ТЕ ЖИВОТНИТЕ,не разбират коледа ли е или нее, но ХОРАТА,за жалост знаят и виждат как депутатите не искат да се премахнат СУБСИДИИТЕ ИМ. Какво ще кажете бе хора, може ли така.