23 Януари, 2015 10:14 1 681 0

Д-р Гълъбова, лекувала стрелеца от Горна баня: Пак ще го приемем

  • горна баня-
  • д-р гълъбова-
  • психично болни

На всеки 3 месеца се прави преосвидетелстване. Ако има пациентът остава повече. Обикновено за месец два състоянието се овладява. Това обясни в студиото на "Добро утро, България!" по TV7 и NEWS7 д-р Цветеслава Гълъбова, директор на държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски".

Коментарът й беше след екшънът в Горна баня, при който 35-годишен мъж с психични проблеми се беше барикадирал на покрива, след което скочи от него.

Оказа се, че д-р Гълъбова е лекувала Лъчезар. От думите й стана ясно още, че той ще бъде приет отново в болница "за колкото време е нужно".

"Възможно е пациент да се влоши дори при редовно приемане на медикаменти. Големият проблем е лошото състояние на психиатричната медицинска помощ", добави д-р Гълъбова.

"Проблемът е обгрижването. В България грижите основно падат на близките. В развитите държави близките са подпомагани от армия психолози и болният си живее като нормален човек", поясни Гълъбова.

"У нас грижите поема някой от семейството или се впряга цялото семейство. Това не е по силите на член на семейството или цяло семейство - не се издържа психически. Освен това се крие от обществото, защото има погрешно схващане, че психично заболяване и агресия са едно и също, а далеч не е така", твърди Гълъбова.

Тя е категорична, че в системата на психиатричните стационари цари пълен хаос. "Осигуряваме перфектна медикаментозна грижа, но само толкова", добави д-р Гълъбова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА