29 Януари, 2015 11:23 1 192 0

Само два сигнала на спешния телефон за птичи грип

  • птичи грип-
  • бургас-
  • храни

В природозащитен център Пода не е регистриран нито един случай на умряла птица, след като там беше открит пеликан, заразен с вируса на птичия грип

Три сигнала за починали птици са регистрирани на спешния телефон на Областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните в Бургас. Единият от тях се е оказал фалшив, уточни пред Gramofona.com директорът на Агенцията д-р Георги Митев.

Обаждането е било за намерена птица на Южния плаж в Несебър, но след обход на цялата ивица, пернатото не е било открито. Другите два сигнала са за открити птици в близост до езерото Вая. Те са дадени за изследвания, а първоначалните данни сочат, че няма наличие на птичи грип.

В природозащитен център „Пода” не е регистриран нито един случай на умряла птица, след като там беше открит пеликан, заразен с вируса на птичия грип. Това съобщи Пламен Янков от Центъра. Всеки ден екипи обикалят района на „Пода”, но до този момент не са се натъкнали на умрели пернати. Проверките и обходите ще продължат, коментира Янков.

Според него не трябва да се създава паника, тъй като вирусът на птичия грип е изключително неустойчив. Топла вода и сапун и добра термична обработка на месото са достатъчни, за да унищожат вируса, допълни още Пламен Янков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА