29 Януари, 2015 15:24 2 531 0

Спешният център в Бургас втрещи зам. министър

  • ваньо шарков-
  • спешен център-
  • бургас

Според него в момента спешните медици от Бургас не работят при нормални условия

Спешният център в Бургас втрещи зам. министър - 1
Снимка: gramofona.com

Министерството на здравеопазването ще строи нов Спешен център, който трябва да се намира в двора на Многопрофилната болница за активно лечение в Бургас. Това съобщи при посещението си в града зам.-министър д-р Ваньо Шарков, цитиран от gramofona.com.

Според него в момента спешните медици от Бургас не работят при нормални условия.

„Това е неразбираема ситуация. Аз лично не съм видял до сега в България друг Спешен център, при който екипите да са разположени на едно място, а ръководството и администрацията да се намират на 3 км. от тях. Не знам и за друг Спешен център, който да е местен пет пъти от създаването си до сега”, коментира д-р Шарков.

Той уточни, че вече е изпратено писмо от министър Петър Москов, с което здравното министерство иска терен от двора на МБАЛ, на който да се изгради нов Спешен център.

„С европейски средства ще изградим наш Център за спешна медицинска помощ, който да има нормални условия за работа, защото това в момента не е нормално”, обясни д-р Шарков.

Уточни, че вече има съгласието на кмета на Бургас Димитър Николов и процедурата по проекта трябва да започне през март.

2 нови линейки ще пристигнат в Бургас през април, допълни още заместник-министърът. Според разчетите на министерството, всяка година ще се обновяват 20% от линейките в страната и ще се отделят средства за дооборудването им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА