30 Януари, 2015 20:33 2 893 4

Разбиха мрежа за фалшиви лекарства, произвеждани в България

  • лекарства-
  • продажба-
  • фалшификати

Девет души, включително фармацевти, организирали продажбата на фалшивите продукти, са арестувани

В Румъния беше разбита мрежа за търговия с фалшиви лекарства. Произвеждани са в няколко страни – България, Турция, Гърция, Кипър, Великобритания, Германия.

Фалшификатите са на лекарства, предназначени за лечение на заболявания като рак, хепатит и диабет. Вместо активното вещество, съдържали вода, предаде БНТ.

“Тези лекарства могат сериозно да навредят на здравето на пациента, ако не се постигне необходимия терапевтичен ефект за определено време. Особено при диагноза рак, пациентите следват схема с цитостатици, времето е изключително важно”, коментира Василе Барбу, председател на Националната пациентска организация в Румъния.

Девет души, включително фармацевти, организирали продажбата на фалшивите продукти, са арестувани при полицейска операция снощи.

Всички фалшиви лекарства са иззети от полицията. Извършени са обиски в няколко града.

Загубите от схемата се изчисляват за около 3 милиона евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 0 Отговор
    Наказанието,собствениците на фирмите производители да сядат и да изядат фалшивите лекарства.
  • 2 ани

    0 0 Отговор
    Закона трябва да се приложи с цялата му тежест!!!!!!!Тези хора са продавали не надежда а смъртни наказания на нищо неподозиращи !
  • 3 Кобрата

    0 0 Отговор
    3 милиона евро загуби и колко ли човешки животи са загубени също? За тези разбойници само трепане, да им отрежат главите от шията
  • 4 дедо Шишарко

    0 1 Отговор
    Най сетне! Мисля,е в България е крайно време да се върне смъртното наказание като екстра в правосъдието ни.Ние не сме достатъчно развити за да можем да си позволим да нямаме смъртно наказание!Ако сега тук беше Ким Чен Ун тези мошеници , вече щяха да са при всевишния.Колко ли нещастни хорица са починали заради липса на адекватно лечение заради фалшиви лекарства?