Last news in Fakti

26 Февруари, 2015 18:21 4 543 5

Шефът на "Пирогов" хвърли оставка, министър Москов не я прие

  • петър москов-
  • стоян миланов-
  • "пирогов"-
  • директорът-
  • хвърли-
  • оставка-
  • апаратура-
  • заплащането

Проф. Стоян Миланов остава на поста, а проблемите на болницата ще бъдат решавани приоритетно

Шефът на "Пирогов" хвърли оставка, министър Москов не я прие - 1
Снимки: БТА

Директорът на "Пирогов" проф. Стоян Миланов е депозирал оставка поради невъзможност да се справи с управлението на болницата с наличните финанси, но здравният министър д-р Петър Москов не я е приел и след разговор с Миланов го е убедил да продължи да ръководи лечебното заведение. Това стана ясно по време на съвместен брифинг на двамата днес следобед пред Института за спешна помощ.

Проф. Стоян Миланов е депозирал оставката си в Здравното министерство вчера. Той определи постъпката си като личен морален акт, който направил, защото почувствал, че не може да продължи да управлява болницата при сегашната ситуация. Решението било продиктувано от невъзможността лечебното заведение да функционира по начина, по който Миланов искал. Към момента задълженията на “Пирогов“ възлизат на 20 млн. лева.

След мъжки разговор министърът е поел ангажимент да придвижи на преден план проблемите на лечебното заведение, за да се работи върху тяхното разрешаване и е изразил пълна подкрепа и доверие към настоящия шеф, с когото са не само колеги, но и добри приятели.

„Пирогов” има много наследени в годините проблеми. Аз като министър поемам ангажимента, за да придвижим максимално бързо тяхното разрешаване, защото в пълнота натрупани с толкова години проблеми не могат да бъдат решени с магическа пръчка”, посочи министърът.

Според д-р Москов, онова, което е преляло чашата на търпението и е накарало проф. Миланов да хвърли оставка, е крайно амортизираната апаратура в някои отделения на „Пирогов", за която вече от Министерството на здравеопазването има обещание за спешно подновяване.

Петър Москов обясни, че УМБАЛСМ „Пирогов“ има своя специфика и се прави цялостна промяна във философията на заплащането, за да може да има адекватно остойностяване на тежките заболявания, които болницата лекува.

Проф. Иван Миланов остава на поста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    2 1 Отговор
    МОСКОВ НЕ СТАВАШ ВЕ ЧОВЕК
    НЕ ТИ Е ТАМ МЯСТОТО
    БЪДИ КОРЕКТЕН ХВЪРЛИ СИ И ОСТАВКАТА

    Коментиран от #5

  • 2 Мирей

    0 0 Отговор
    Докторът е по-готин пич от министъра.
  • 3 Мона Пена

    0 0 Отговор
    Такива като Москов превърнаха Пирогов наистина в развалина. Не зная дали от 2009 г. има някаква промяна в кардиологията, но през въпросната година ми се наложи да си полежа там - в интензивното отделение. Там нямаше модерна апаратура, докторите и сестрите не се появяваха в отделението. Властта беше в ръцете на една санитарка, която използваше възможно най-цинични думи по отношение на болните. В едно голямо помещение лежаха жени и мъже без никакви завеси между тях, защото завесите висяха мръсни и скъсани. Санитарката псуваше наред и обвиняваше тежко болните във всякакви грехове. И да умирам, не искам никога повече да попадам там. Москов, ти нищо не можеш, но накарай някого да помогне на Пирогов и да възстанови авторитета на тази болница. Помогни на тези, които наистина искат да бъдат лекари, а не министри!
  • 4 Autohouse Randm

    0 0 Отговор
    Milanov kakva pianka e
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.