Last news in Fakti

4 Март, 2015 09:45 1 070 2

Имало опасност от фалит на общинските болници

  • общински болници-
  • фалит

Има реална опасност от спиране на приема на пациенти в общинските болници. Това заяви в “Денят започва” председателят на Националното сдружение на общинските болници – Неделчо Тотев. Проблемът е, че лечебните задължения нямат средства да покрият дълговете си към НАП и няколко общински болници вече са със запорирани сметки.

Реална опасност от фалити има, потвърди Неделчо Тотев.

Сега, едва ли някой от управителите би допуснал да започне връщане на пациенти на този етап. Тоест, до момента, до който то може да съществува като лечебно заведение и да работи, понеже при нас нещата са така, че няма избор на пациента, болницата е една на територията и региона, в който живее конкретния пациент. От друга страна, пациентите са възрастни хора, които са трудно мобилни и те не биха могли да си позволят лукса да пътуват и да избират друго лечебно заведение, каза пред БНТ председателят на Националното сдружение на общинските болници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    0 0 Отговор
    Те някои са фалирали, просто не си признават.
  • 2 БЪЛГАРИН

    0 0 Отговор
    Много се краде в тая държава.....много.