Last news in Fakti

4 Март, 2015 18:56 2 487 2

Заради КТБ си отиват директори на болници

  • петър москов-
  • болници-
  • оставка-
  • ктб

Изслушването на единствения кандидат за управител на Здравната каса д-р Глинка Комитов, което трябваше да бъде днес пред парламентарната здравна комисия, ще се състои следващия вторник

До дни ще бъдат сменени директорите на три големи болници. Това са софийската "Света Анна", варненската "Света Марина" и пловдивската "Свети Георги". Това съобщи министърът на здравеопазването Петър Москов. Установено е, че трите болници са държали повече от 25 процента от капитала си в Корпоративна търговска банка (КТБ).

В резултат на това са генерирани загуби от над 1 млн. лв., добави министърът без да уточни дали цифрата се отнася за трите болници общо или за всяка една от тях.

Петър Москов съобщи още, че областните болници, които работят и по спешност, ще получат 95 процента от парите за извършена дейност през миналата година.

Изслушването на единствения кандидат за управител на Здравната каса д-р Глинка Комитов, което трябваше да бъде днес пред парламентарната здравна комисия, ще се състои следващия вторник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз

    0 0 Отговор
    Срам и позор за такъв избор за шеф на НЗОК ,жалко за нацията,това е пълен провал за здравеопаването
  • 2 Шефьор

    0 0 Отговор
    Искам леко да напомня, че НЗОК по своето съдържание е банка. Странно защо се управлява от лекари, завършили курс по здравен мениджмът. Историята ни показва несъстоятелността на такова управление. Явно има същия проблем и при управлението на болници. Да държиш парите на болницата в една банка, при условие, че ясно е разпоредено, повече от 25% от оборотните средства да не са в една банка се нарича:ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПО СЛУЖБА. Освен уволнени директори, нека видим и колко от тях имат отпуснати заеми от КТБ.