26 Март, 2015 17:24 1 243 0

Онкозаболяванията и инфарктите ще бъдат в основния здравен пакет

  • рак-
  • инфаркт-
  • болници-
  • петър москов

Хората с онкологични заболявания и с инфаркти няма да бъдат в листа на чакащи, след влизане в сила на промените в Закона за здравно осигуряване, тъй като ще попаднат в основния здравен пакет. Това каза министърът на здравеопазването Петър Москов на първото заседание на новия здравен консултативен орган "Партньорство за здраве" към Министерския съвет.

Целта на основния пакет е да има апаратурно, финансово и кадрово обезпечаване на всички масови заболявания, от които страдаме всички, обеща здравният министър.
За да може пациентът да контролира качеството на лечение ще трябва след излизане от болница да получи и финансов документ за какво са похарчени парите при неговия престой:

При излизане от здравно заведение, освен епикризата, която лечебното заведение ви дава, трябва да ви даде и финансов документ, в който пише: за вашето заболяване бяха изразходвани тези, тези и тези неща, които струват толкова и толкова, за да имате вие ясна информация.
Болниците ще бъдат санкционирани и ако поискат пари от пациенти, приети по основния здравен пакет.

Петър Москов съобщи пред БНР, че 3 или 5 хеликоптера ще станат част от спешната медицинска помощ у нас
В рамките на тази година да има реално действаща санитарна авиация с ясен регламент, за да може това да бъде част от системата на спешната помощ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА