Last news in Fakti

27 Март, 2015 21:08 1 789 6

Пишат калориите и на бутилките с бира

  • бира-
  • калории

Почитателите на бирата в Европа скоро ще може да се информират за съдържанието на калории в бутилката, обяви съюзът на пивоварните в Европа, който включва най-големите компании на континента, съобщава Агрозона, като се позовава на schweizerbauer.de.

„Искаме потребителите в Европа да познават бирата, която пият, да знаят, че тя може да бъде част от един балансиран начин на хранене.“, обясни шефът на съюза Пиер-Оливер Бергерон. Досега етикетът на бутилката даваше информация за съдържанието на алкохол, но ако идеята се осъществи, потребителите ще могат да сравнят и колко калории съдържа бирата в сравнение с други напитки.

Стъпката се предприема в борба с мита за „бирата, която ни прави дебели“, уточняват от съюза. По изчисления на експертите, 100 милилитра бира с алкохолно съдържание 4,5% или 5,5% съдържат почти толкова калории колкото един пресен портокалов сок.

Все още не се знае кога големите пивоварни ще осъществят тази стъпка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 миседниш накура

    0 2 Отговор
    калории ли-че от кога ги слагат в бирата,а и такова нещо не съществува-никой не ми е показал как изглежда една калория-искам поне снимка да видя и ще повярвам че има

    Коментиран от #2

  • 2 Jesika

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "миседниш накура":

    Може да ти се струва странно и смешно, но бирата е много калорична! На диабетиците (имам си вкъщи такъв) много им се вдига захарта от бирата, точно поради факта, че е доста калорична!

    Коментиран от #3

  • 3 onq s konq

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Jesika":

    Пил съм всякакви бири,но не и сладка?!

    Коментиран от #4

  • 4 Jesika

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Никой не ти говори, че в бирата има захар, става въпрос за кръвна захар при диабет, когато приемат калории , те се превръщат в захар в организма, при диабетици тази захар не може да се преработи в организма и затова се вдига кръвната захар. Ма явно не си запознат и по-добре, това е много коварна болест. Дадох само пример, за да се разбере че бирата си е доста калорична.

    Коментиран от #5

  • 5 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Jesika":

    Аааа...Такава ли била работата..Аэ пък мислех...въпреки че мн мраэя да мисля:)
  • 6 Plovdiv

    0 0 Отговор
    След втората вече ми е все тая, ако ще и оня жълто-черен знак с трите триъгълничета да е изписан на етикета...