Last news in Fakti

1 Април, 2015 21:01 2 872 6

13-годишна роди в болницата в Ботевград

  • родилка-
  • бебе-
  • ботевград

Прави впечатление, че непълнолетните не оставят децата си

Зачестиха случаите на малолетни и непълнолетни родилки в болницата в Ботевград. В рамките на седмица в местната болница са приети две родилки под 18 години – едната на 13, а другата на 15 години. И двете са родили чрез секцио, без усложнения за тях и бебета им. 13-годишната вече е изписана, съобщава botevgrad.com.

„Лошото е, че те идват, без да са посещавали женска консултация. Въобще не са наясно, че раждането на тази възраст е проблемно и крие риск както за майката, така и за бебето”, обяснява акушерка в Родилното отделение.

При постъпването на малолетни и непълнолетни родилки задължително се уведомява социалната служба. Така социални работници са дошли на място, за да разговарят с тях.

„c, имам предвид случаите в нашата болница, семействата им си ги взимат. Сега при нас е постъпила 20-годишна родилка, също от ромския етнос, която иска да остави бебето, тъй като няма възможност да се грижи за него. Тя казва, че вече има едно и го отглежда сама”, казва още акушерката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Недялков

    0 0 Отговор
  • 2 Koko

    1 0 Отговор
    Няма ли закони в тази държава. Как малолетна ще ражда - бащата веднага в затвора, и в някоя мина да се научи първо да работи, да види как се изкарват пари , пък тогава да прави деца на други деца!
  • 3 112

    1 0 Отговор
    ами твай ба бате , сиганска рабута , па и даржавата плаща ве ...
  • 4 mediator37

    1 0 Отговор
    Най-първо трябваше да бъде посетена от прокурор. Защото полов акт с лице под 14 години е престъпление. Очевидно само за нас българите.
  • 5 Буден

    0 0 Отговор
    Уточнявайте ,че това са цигани!
  • 6 ягу4

    0 0 Отговор
    по строги мерки бате бойко не само приказки и льжи най големиа льжец повярвайте братя