18 Април, 2015 17:43 2 554 1

Около 30 хил. души в България страдат от болестта на Бехтерев

  • болни-
  • бехтерев-
  • българи

Около 30 хил. души страдат от болестта на Бехтерев в България. Това стана ясно в началото на  започналата в Шумен Национална информационна кампания за заболяването. Пациентите  се сблъскват с много проблеми като недостатъчна рехабилитация, недостиг на ревматолози и  лекарства. Психотерапевтът Елена Атанасова посочи, че при повече от  половината от болните се срещат и симптомите на депресия.

Там вече самите усложнения са много и пораженията върху психиката, защото психиката влияе на тялото и обратно. Това е едно единство на процеса. Освен лечението, е много важна социалната дейност и психологичната подкрепа. Ние говорим за психосоциална подкрепа и рехабилитация. Мотото, с което аз започвам, съвместно с организацията на Бехтерев, поредицата от лекции в цялата страна, насочени към всички бехтеревци, е  "живей добре". Има как, това да се направи, каза пред БНР Елена Атанасова.

Регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров“ в града е домакин на първата от поредицата срещи за болестта на Бехтерев. Чрез видеоконферентна връзка с въпроси се включват хора със ставни болки от Русе, Смядово, Разград, Търговище и Силистра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хуя

    0 0 Отговор
    В бЪЛГАРИЯ хората са болни защото липсва здравеопазване!